5 tips om te speeddaten: haal het maximum uit je ontmoeting

5 tips om te speeddaten: haal het maximum uit je ontmoeting

Speeddaten is ideaal om iemand op korte tijd te leren kennen. Toch kunnen er nog altijd dingen mislopen en dat is nu juist wat wij willen voorkomen. Je hebt maar een beperkt aantal minuten, dus gebruik ze goed met deze handige tips. Wie weet zit er wel de ware tussen.

1. Een goede eerste indruk

De eerste tien seconden van je ontmoeting zijn van belang, want of je het nu wil of niet, een oordeel wordt snel geveld. Neem dus de tijd om jezelf voor te stellen. Bij speeddaten wordt deze fase vaak overgeslagen, omdat deelnemers om de zoveel minuten een nieuw gezicht voor zich zitten hebben.

Begin niet met foute openingszinnen, want dat loopt toch altijd mis. Gewoon je naam vermelden is nog steeds de beste openingszin. En vergeet vooral niet die stralende glimlacht van je te tonen!

2. Overhaast niets

Vuur niet meteen alle vragen af die je in je hoofd had. Je tijd is misschien beperkt, maar kom zeker niet gehaast over. Het is beter om maar twee vragen te stellen waarop een interessant antwoord wordt gegeven, dan tien vragen zonder enige inhoud. Als je op basis van het gesprek oprecht geïnteresseerd bent, kan je nog meer vragen stellen tijdens jullie eerste date, toch?

Pexels

3. Wees niet te kritisch

Als je meteen de ware denkt tegen te komen bij de eerste ontmoeting, dan maak je jezelf blaasjes wijs. Bovendien is het evenement te kort om meteen al een beslissing te nemen. Misschien blijkt hij of zij achteraf toch de leukste persoon te zijn die je ooit hebt ontmoet. Dat komt vaker voor dan je denkt.

Kortom: oordeel mensen niet te snel. Ook al ben je niet meteen geïnteresseerd, geef de persoon een kans. Tijdens een eerste date, waarbij je meer tijd hebt, kunnen mensen anders en verrassend uit de hoek komen.

4. Humor is de oplossing voor alles

Probeer je date aan het lachen te krijgen. Het ijs is meteen gebroken jullie voelen zich allebei wat meer comfortabel. Forceer dit niet, haal niet de meest platte en flauwe moppen boven, want dan kan je een omgekeerd effect krijgen.

Jullie bevinden zich alletwee op een speeddate event. Waarom niet deze vraag stellen: “Hoe ben jij op het idee gekomen om te speeddaten?” En je bent vertrokken!

5. Geef de moed niet op

Dit is meteen ook de belangrijkst tip: laat je niet ontmoedigen door slechte ervaringen. Als het niet meteen lukt, ga je toch gewoon nog een keer? De eerste keer is altijd spannend, maar wanneer je aan een paar speeddating events heb deelgenomen, kom je stillaan over die angst heen. Je voelt je relaxter waardoor je meer geniet van je date.

Trek je stoute schoenen aan en ga ervoor! Wil je liever Tinder uitproberen? Doe dan zeker dit niet.

Istock

Gesponsorde artikelen