Left Right
scrollTop top

Deze 55 nummers uit de maand augustus moet je gehoord hebben, met onder andere Cardi B, Crooked Steps, EELS, Spinvis, Vic Mensa en London Grammar


Ja, deze lijst heeft wat op zich laten wachten. In de zomer verloopt de tijd dan ook anders en plots was de maand alweer uit. We hebben ons door de uitgebreide lijst releases gewroet en hebben weer ons best gedaan om er een mooie afspeellijst van te maken. 55 nummers uit de maand augustus willen we je zeker niet onthouden. De volledige Spotify-lijst is onderaan te vinden.

1. Cardi B feat. Megan Thee Stallion – WAP

Het meest besproken nummer van de afgelopen maand was zonder twijfel deze samenwerking tussen Cardi B en Megan Thee Stallion. De dames nemen dan ook geen blad voor de mond en zeggen onomwonden waar ze zin in hebben. Het resulteerde al in artikels à là “Als een man dit doet zou er veel minder ophef geweest zijn.” Allicht hebben de experten daar een punt. Wij hoorden vooral ook een nummer dat goed in elkaar zit en dat we een lange toekomst in de hitparade toewensen. Onthou jezelf vooral ook de bijhorende clip niet.

2. Princess Nokia – I Like Him

“He my man/he my boo/he my type”, rapt Princess Nokia in haar nieuwe single. Het moge duidelijk zijn: de tijd dat een man het initiatief moest nemen, ligt (gelukkig) definitief achter ons.

3. Anderson .Paak feat. Rick Ross – Cut ‘Em In

In onze playlist van juni stond Anderson .Paak al te schitteren met zijn Lockdown, nu heeft hij alweer een nieuwe single klaar. En opnieuw is die aanstekelijk en funky en alles wat je maar wil. Als wij een klein percentage van het talent van Anderson .Paak zouden hebben, we zouden een tevreden mens zijn.

4. Vic Mensa feat. Malik Yusef & Wyatt Waddell – No More Teardrops

In ons Belgenlandje lijkt het alsof de Black Lives Matters-protesten alweer tot het verleden behoren, maar in de Verenigde Staten is niets minder waar. Vic Mensa en kompanen trekken ten strijde tegen het brutale politiegeweld met hun brutale wapens. Overigens, ook de anti-mondmaskerslobby moet eraan geloven.

5. Tropical Fuck Storm – Legal Ghost

Voor de Australiërs van Tropical Fuck Storm zou 2020 een jaar op tournee worden, maar het coronavirus besliste daar anders over. Omdat muzikanten nu eenmaal een drang hebben om muziek te maken, besloot de band dan maar om dat te doen. Ze besloten om eindelijk eens Legal Ghost af te maken, een nummer dat al dateerde van ergens in de jaren 90 toen frontman Gareth Liddiard nog muziek maakte onder de naam Bong Odyssey.

6. Chynna – Stupkid

In april van dit jaar overleed rapster en model Chynna Rogers op amper 25-jarige leeftijd. De rapster maakte deel uit van de ‘A$AP Mob’, waartoe ook A$AP Rocky behoort. Hoewel Rogers met drugverslavingen kampte, was ze wel afgekickt. Een doodsoorzaak is tot op heden niet bekend, maar de muziek leeft intussen wel verder. Stupkid werd postuum uitgebracht op wat haar 26e verjaardag had moeten zijn.

7. King Krule – Comet Face

King Krule – het alias van Archy Marshall – heeft een nieuwe clip uitgebracht voor zijn nummer Comet Face. Daarin zie je hem op een nachtelijke tocht, vluchten voor een beest. De twist: het beest is hijzelf. Bekijk de knappe clip hier.

8. Fontaines D.C. – A Lucid Dream

De zweep ligt erop bij Fontaines D.C., want amper een jaar na hun debuutplaat ‘Dogrel’ was de band al terug met hun nieuwe album ‘A Hero’s Death’. Ook die plaat krijgt overigens weer lovende kritieken. De nieuwe single is het perfecte bruggetje tussen plaat één en twee. Het Ierse Fontaines D.C. heeft absoluut het potentieel om uit te groeien tot één van de belangrijkste rockbands van hun generatie.

9. Crackups – White Fruit

Ook in België zijn er nog bands die weten wat een gitaar is, Crackups bijvoorbeeld. Nadat de band in 2011 hun debuutalbum uitbracht, ging elk lid zijn eigen weg, maar nu is de band rond Thomas Valkiers toch weer samen lawaai beginnen maken. Het resultaat daarvan horen we vanaf 11 september op ‘Greetings From Earth’, het tweede album van Crackups. White Fruit geeft een voorsmaakje van wat we daarop kunnen verwachten.

10. Crooked Steps – Daiquiri

Daiquiri is de eerste single van het Gentse Crooked Steps sinds ze dit voorjaar één van de winnaars van De Nieuwe Lichting waren. Zanger en gitarist verwoordt de pure poëzie van het nummer als volgt: “Het nummer gaat eigenlijk over last hebben van een flinke kater, maar dan toch te beslissen om uit je bed te komen, er het beste van te maken en terug op stap te gaan.” Of het nummer dan gaat over moed of overmoed, daar mag je zelf over oordelen.

11. The Flaming Lips – Mother Please Don’t Be Sad

Op 11 september brengen The Flaming Lips ook nog eens een nieuw album uit, ‘American Head’. Intussen hebben we daaruit al bijna de helft van de songs kunnen horen, deze Mother Please Don’t Be Sad is daarvan de nieuwste en de mooiste. Het nummer werd geïnspireerd door de bijna-doodservaring die Wayne Coyne meemaakte toen hij op zijn 17e overvallen werd. De boodschap: treur niet om mij, er is nog genoeg ander volk over!

12. EELS – Baby Let’s Make It Real

EELS heeft zijn eerste muziek sinds de release van ‘The Deconstruction’ (2018) vrijgegeven. Het is een vederlicht liedje geworden waarin Mark Oliver Everett schaamteloos een nieuwe liefde bezingt. Zelf heeft hij daarmee maar één betrachting: je voor bijna vier minuten alle problemen doen vergeten. Of er een nieuw album zit aan te komen, is op dit moment nog niet duidelijk, wél weten we al dat EELS er in de playlist van de maand september ook nog bij zal zijn met een ander nummer.

13. Spinvis – Scherven Van Jou

Spinvis, de band rond Erik De Jong, is misschien wel een soort EELS van de Lage Landen. Ook hij bezit het talent om miserie licht verteerbaar te doen klinken. Ter aankondiging van zijn nieuwe album ‘7.6.9.6.’ (uit op 2 oktober) bracht hij de EP ‘Scherven Van Jou’ uit met daarop drie nieuwe nummers. Twéé daarvan staan in deze lijst, want Spinvis is toch zo ongeveer altijd goed.

14. Tim Heidecker – Fear Of Death

Tim Heidecker is bij ons een quasi onbekende singer-songwriter. De man is ook acteur en was onder andere al te zien in Ant-Man And The Wasp en Us, maar nu is het weer tijd voor muziek. Op 25 september verschijnt zijn vierde album ‘Fear Of Death, het titelnummer werd als eerste vrijgegeven.

Waar het nummer over gaat, behoeft geen betoog. De eerste strofe klinkt als volgt: “I live in fear of everyone/I hope you understand/Don’t count on us becoming friends.” Verder zingt hij dat hij denkt dat hij klaar is met groeien en dat hij niet morbide of depressief wil klinken, maar dat hij de waarde van plezier hebben niet meer inziet. En dat alles in een – o ironie – vrolijk klinkend nummertje.

15. Kate Bollinger – Feel Like Doing Nothing

Ook met Kate Bollinger zouden we best vrienden kunnen worden, want haar nieuwe single is een ode aan uitstelgedrag. Haar probleem is, schrijft de zangeres als toelichting bij het nummer, dat ze op haar meest blij is als ze bezig is, maar dat altijd hetzelfde gevaar dreigt: uitputting omdat ze weer té veel wil doen. Het nummer is de trekker van ‘A Word Becomes A Sound’, haar tweede ep in evenveel jaren.

16. Arlo Parks – Hurt

Arlo Parks heeft nog geen album uit, maar heeft met eerdere singles als Black Dog al wel enige muzikale opwinding in het wereldje weten creëren. De nieuwe single Hurt is de bevestiging van haar talent. Het nummer gaat over de tijdelijke aard van lijden, zo vertelt Parks, en over de mogelijke genezing van pijn. ” Het moet degenen die moeilijke tijden doormaken oppeppen en troosten”, zegt ze nog.

17. Elise LeGrow – Evan

Onze portie soul vonden we deze maand bij Elise LeGrow. Evan is de vooruitgeschoven single van haar tweede album. Op haar vorige album, ‘Playing Chess’, coverde ze soulklassiekers die verschenen op het legendarische label Chess Records. Met Evan bewijst ze dat ze ook zelf een soulsleper kan schrijven.

18. Keaton Henson – Prayer

Keaton Henson brengt op 23 oktober zijn zevende album ‘Monument’ uit en dat is eentje waar wij heel erg naar uitkijken. Op deze zeer persoonlijke plaat zal hij thema’s behandelen als liefde, veroudering, herstel en leven, allemaal verbonden door rouw.

19. Sam Fischer – I Got To Live

Ook Sam Fischer zingt over de dood, maar dan met heel wat meer gevoel voor humor. De Australische singer-songwriter vraagt zich af wat hij zou zeggen als hij plots voor de hemelpoorten zou staan, hoopt dat hij nog een beetje hier mag blijven en heeft ook aandacht voor de mensen die zouden achterblijven, met de volgende zinnetjes: “My wife would be sad and keep asking why/My mom would be mad ‘cause that’s just what she’s like.”

20. Father John Misty – To S.

Father John Misty heeft dan weer twee muzikale brieven uitgebracht onder de titels To S. en To R. Wie die mensen zijn, dat komen we niet te weten. De twee singles hoeven overigens niet meteen te betekenen dat er ook een nieuw album in zicht is. De nummers werden uitgebracht als bijdrage aan de Sub Pop Singles Club Vol. 5.

21. Ramses Van den Eede – The Philantrophist

Ramses Van den Eede laat een nieuwe kant van zichzelf horen op zijn eerste solosingle. De frontman van Hypochristmutreefuzz bracht met die band begin dit jaar – toen we nog in een andere wereld leefden – het album ‘HYPNOS’ uit. Door de kort daarop volgende lockdown waren er amper promotiemogelijkheden voor dat album. Maar een muzikant moet muziek maken en dus kroop Ramses achter zijn piano om een andere kant van zichzelf te laten zien. Een ep volgt later.

22. Ólafur Arnalds & JFDR – Back To The Sky

Achter de piano kruipen, dat zal zo ongeveer dagelijkse kost zijn voor Ólafur Arnalds. De neo-klassieke pianist bracht begin dit jaar een samenwerking uit met RY X en is nu gaan aankloppen bij JFDR, oftewel de IJslandse Jófríður Ákadóttir. Het is het begin van wat Arnalds zelf zijn meest persoonlijke muziek tot nu toe noemt.

23. London Grammar – Baby It’s You

We schrokken zelf toen we merkten dat het al drie jaar geleden was dat London Grammar ‘Truth Is A Beautiful Thing’ uitbracht. Baby It’s You is hun eerste teken van leven sindsdien. Producer van dienst is George FitzGerald, wat de band duidelijk een meer elektronisch jasje heeft aangemeten. Zangeres Hannah Reid schreef op Instagram dat het nummer voor haar ook een ode betekent aan volgepropte festivaltenten.

24. Roosevelt – Echoes

De Duitse Marius Lauber laat zich liever Roosevelt noemen en bracht in die hoedanigheid twee jaar geleden zijn tweede album ‘Young Romance’ uit. Dat er opnieuw iets bloeit is duidelijk: twee maanden geleden bracht al de nieuwe single Sign en nu is Echoes er. Ook nu is het een liefdesverklaring aan de drumcomputer. Tourdata voor de Duitser zouden er in 2021 moeten aankomen.

25. Sub Focus & Wilkinson – Just Hold On

Sub Focus en Wilkinson hebben elkaar gevonden, letterlijk en figuurlijk. Vorig jaar bivakkeerden ze een maand lang in de Real World Studios, waarvan Peter Gabriel de eigenaar is. Hun doel was om samen hun elektronische muziek te verdiepen en ook echte instrumenten in die zoektocht te incorporeren. De samenwerking zou later ook nog moeten resulteren in een album dat ‘Portals’ zal heten.

26. MEROL – Je Vais Vite (Op De Campingdisco)

MEROL, geboren als Merel Baldé, hoeven we intussen niet meer voor te stellen. In haar nieuwe single trekt ze naar de camping, om daar boeken te lezen en los te gaan in de campingdisco. Een potentiële zomerhit was het, ware het niet dat het rijkelijk laat in de zomer werd uitgebracht.

27. Disclosure feat. Kehlani & Syd – Birthday

Birthday is de meest recente single uit ‘ENERGY’, het nieuwe album van Disclosure. Het is wat ons betreft al het meest genietbare dat we daaruit gehoord hebben. Deze single hanteert ook een originele invalshoek: hoor jij eens met je ex gaat hoe het gaat op diens verjaardag net na jullie breuk?

28. Alison Jutta – Thanks

Alison Jutta was dit voorjaar één van de negen finalisten van De Nieuwe Lichting. Winnen deed ze niet, maar haar single Beautiful Mistakes bleef wel kamperen in ons hoofd. Ook haar nieuwe single Thanks geeft blijk van groot talent. Wij blijven Alison Jutta volgen en zijn alvast benieuwd naar haar aankomende ep ‘I’d Rather Do This Slowly’.

29. Sunday Rose – Our Girls

Het nieuws hier is dat Sunday Rose, die we kennen van De Nieuwe Lichting, een nieuw nummer heeft gelanceerd, maar het verhaal achter het nummer voegt alleen nog maar waarde aan het nummer toe. Our Girls werd geschreven op vraag van de bekende fotograaf Stefan Vanfleteren die aan heel wat artiesten gevraagd heeft om een nummer te schrijven bij één van zijn foto’s. Sunday Rose koos er een foto uit die genomen werd op de dag waarop Julie Lejeune en Melissa Russo werden begraven. De twee meisjes waren het slachtoffer van Marc Dutroux.

Het nummer is al een tijdje te horen op de tentoonstelling van Stefan Vanfleteren. Sunday Rose bracht het echter bewust pas uit op 13 augustus, op die datum in 1996 werd Marc Dutroux gearresteerd.

30. NAO feat. Lianne La Havas – Woman

Lianne La Havas staat deze maand twee keer in onze lijst en twee keer in samenwerking met een andere artiest. Op Woman is ze te horen naast NAO. Het nummer is uiteraard een ode aan de vrouw, maar laat vooral ook horen hoe goed de stemmen van NAO en Lianne samengaan.

31. Jazmine Sullivan – Lost One

Jazmine Sullivan is geen klinkende naam, ook al heeft ze al drie platen op haar naam staan. Sinds het uitbrengen van haar derde album ‘Reality Show’ in 2015 is Sullivan grotendeels uit het openbare leven gebleven. Haar eerste plaat bracht ze al in het verre 2008 uit, Toen haar tweede single Bust Your Windows in de populaire televisieserie Glee gecovered werd kreeg haar bekendheid in de Verenigde Staten een boost. Deze mooie nieuwe single Lost One is haar eerste nieuwe werk sinds drie jaar.

32. beabadoobee – Sorry

beabadoobee zal voor ons altijd het 17-jarige meisje blijven dat zong over haar wens om Stephen Malkmus te zijn. Maar sindsdien heeft ze ook de ene na de andere single uitgebracht die blijk geeft van groot talent. Haar single Sorry, die pas na twee minuten en twintig seconden openbarst, is de nieuwste in het rijtje.

33. Tame Impala – Is It True

Kevin Parker heeft nog eens een single getrokken uit ‘The Slow Rush’, het album dat hij op Valentijnsdag als Tame Impala uitbracht. Het nummer is geschreven vanuit het standpunt van iemand die zichzelf volledig afschermt voor de liefde, bang voor wat de toekomst zou kunnen brengen.

34. Phoenix – Identical

Naast series valt er op de streamingdiensten ook steeds meer rond film te beleven. Netflix heeft net I’m Thinking Of Ending Things toegevoegd, de nieuwe film van Charlie Kaufman. Op 23 oktober lanceert AppleTV+ On The Rocks, de nieuwe film van Sofia Coppola (van onder andere The Virgin Suicides en Lost In Translation) met onder andere Bill Murray en Jenny Slate. Phoenix leverde de soundtrack voor deze film.

35. Will Butler – Close My Eyes

Deze enthousiaste multi-instrumentalist van Arcade Fire bracht drie jaar geleden al het album ‘Policy’ uit. Deze tweede gaat ‘Generations’ heten en de nieuwe single kan gelukkig alweer niet verhullen van welke band Will deel uitmaakt. Tijdens de quarantaineperiode hebben die van Arcade Fire trouwens aan nieuw materiaal gewerkt, dat kan ook alleen maar goed nieuws zijn.

36. Lonely The Brave – Open Door

Als je gedwongen wordt om van zanger te wisselen kan het niet anders of dat heeft ook invloed op je band. Het overkwam Lonely The Brave, wiens zanger David Jakes in 2018 een stap opzij moest zetten om te kunnen werken aan zijn mentale gezondheid. Zijn plaats werd ingenomen door Jack Bennett en sindsdien vaart de band een meer uitgesproken koers richting popmuziek. Tot hiertoe konden ze ons daar niet meteen mee bekoren, maar deze single Open Door is er eentje van de aanstekelijke soort.

37. LANY – you!

Even aanstekelijk als Lonely The Brave is LANY, al is deze laatste nog wel een stukje meliger. Die Amerikaanse band brengt op 2 oktober hun derde album ‘Mama’s Boy’ uit dat afklokt op een ambitieuze speelduur van boven de 50 minuten. you! (met opzettelijke kleine letter) is daaruit de openingstrack en derde single intussen.

38. Celeste – Little Runaway

Op een eerste plaat van Celeste is het voorlopig nog wachten, maar over airplay heeft de jonge Britse alvast niet te klagen. Met Strange, I Can See The Change en Stop This Flame werden de drie singles van de zangeres allemaal omarmt. We hopen alvast dat met Little Runaway hetzelfde gebeuren zal.

39. Taylor Swift – The Lakes

Eind juli verraste Taylor Swift vriend en vijand met de ingetogen plaat ‘Folklore’. Ze was erop te horen aan de zijde van Bon Iver en kreeg de hulp voor de totstandkoming van de plaat van de helft van The National. Het album werd omarmd. Amper een maand later bracht TayTay al deze bonus track van het album uit.

40. The Japanese House feat. Justin Vernon – Dionne

Het verschil tussen Bon Iver en Justin Vernon is soms moeilijk te maken. In ieder geval wordt de samenwerking van Vernon/Bon Iver met The Japanese House onder zijn echte naam uitgebracht. De samenwerking klinkt heerlijk en dat is ook te danken aan Amber Bain (zoals The Japanese House heet) . We omarmen met graagte de melancholie die over Dionne hangt.

41. Calvin Harris & The Weeknd – Over Now

Calvin Harris wisselt nu zo’n beetje af tussen hitparademateriaal en kleinere releases onder de naam Love Generator. In 2019 scoorde de Schotse producer een grote hit met Giant, een samenwerking met Rag’n’Bone Man. Nu probeert hij hetzelfde te doen met The Weeknd en aan zijn zijde, en gezien de populariteit van deze laatste momenteel is de kans ook groot dat dat zal lukken. Opvallend is wel dat de invloed van The Weeknd in deze samenwerking groter lijkt dan die van Calvin Harris zelf…

Het concert van The Weeknd in het Sportpaleis werd overigens uitgesteld naar 13 oktober 2021.

42. HÆLOS – Hold On

Hoewel het Londense HÆLOS nog maar vorig jaar hun album ‘Any Random Kindness’ uitbrachten, zijn ze nu al volop nieuwe muziek aan het uitbrengen. Hun nieuwe single is een ode aan iedereen die anderen aanmoedigt om vol te houden, of het nu persoonlijke vrienden, familie, wereldleiders of beroemde artiesten zijn. “We willen laten weten dat we hun pogingen om ons hoop te doen voelen waarderen”, zo schrijft HÆLOS nog.

43. Travis Scott – The Plan

Het was Tenet die de lakmoesproef zou moeten doorstaan: was de cinema en het cinemapubliek opnieuw klaar voor blockbusters? Het antwoord bleek een volmondig ja, hoewel niet alle reviews voor Tenet even lovend waren. Eén van de sterkste elementen van dit stukje cinema vonden wij de soundtrack. Wie blijft zitten tot de aftiteling kan Travis Scott eroverheen horen zingen.

44. Mauro Pawlowski – Spotlight

Het is van Mauro geweten dat hij al eens graag een stukje lawaai maakt en niet altijd de meest toegankelijke artiest in België is. En toch. Dit najaar komt ‘Eternal Sunday Drive’ uit, het eerste album in eigen naam in een jaar of twintig. Op de tweede vooruitgeschoven single daaruit klinkt hij heel spacy en jaren 80, maar tegelijkertijd ook heel toegankelijk. Spotlight is, kortom, een aangename single, met radiopotentieel.

45. Sophia – Undone. Again.

De radio, daar horen we Sophia al lang niet meer, ook al klinkt het materiaal van Robin Proper-Sheppard vaak wél nog radiovriendelijk. Het achtste album ‘Holding On/Letting Go’ werd door de coronacrisis uitgesteld naar 25 september. Om het goed te maken bij zijn fans werd er wel een nieuwe single uitgebracht. Sophia klinkt deze keer nog eens schaamteloos vrolijk, ook al is het gebroken hart nooit ver weg.

46. Spinvis – 7.6.9.6.

We haalden eerder al aan – zie nummer 13 – dat Spinvis deze maand twee keer in de lijst staat. Dat komt omdat de Nederlander meteen drie singles heeft uitgebracht in aanloop naar zijn album ‘7.6.9.6.’ dat er op vrijdag 2 oktober aankomt. Twee van die drie nummers vonden wij te mooi om niet te selecteren, deze 7.6.9.6. is de titeltrack.

47. IDLES – Model Village

Ook IDLES blijft maar uitstekende singles uitbrengen. Op 25 september brengen ze hun derde album ‘Ultra Mono’ uit, Model Village is daar – na Mr. Motivator, Grounds en A Hymn – al de vierde single uit. Vier keer goed, dat belooft voor de rest!

48. METZ – Hail Taxi

Het Canadese METZ blijft één van onze favoriete gitaargroepen. Heel blij waren we dan ook toen ze enkele weken geleden hun vierde album ‘Atlas Vending’ aankondigen voor een release op 9 oktober. De meer dan zeven minuten durende single greep ons niet helemaal, maar met dit tweede voorsmaakje zijn we weer helemaal mee!

49. MaPuches – Jimi

Voor MaPuches hoeven we niet ver, want dit zestal rond Renaud Ghilbert (in het verleden nog bij Absynthe Minded) komt gewoon uit Gent. Hun ambitie laat zich omschrijven als “weg met het hokjesdenken.” Verschillende stijlen worden hier dan ook gemengd, zonder stil te staan bij of dat eigenlijk wel mag, want dat bepalen MaPuches helemaal zélf.

50. Nordmann – Cryptonym

Nu we toch in de categorie “eigenzinnige Belgische bands” zijn aanbeland, kloppen we ook nog even aan bij Nordmann. Ook op het nieuwe album ‘In Velvet’ (uit op 18 september) zal hoogstaande jazz te horen zijn. De nieuwe single Cryptonym is het openingsnummer.

51. John Noseda & Surahn – Our Time Will Come Again

Toen John Noseda – vertrouwd gezicht en pionier in het Belgische nachtleven – op Studio Brussel tot zijn eigen verbazing Catch Of The Day werd met zijn nieuwe single kon hij het niet nalaten om fijntjes te benadrukken dat hij nu eindelijk toch ook eens een single had gemaakt die op de radio zou kunnen. Dat klopt, want Our Time Will Come Again is een verdomd aanstekelijk dingetje geworden. Hij nam er zelfs Surahn voor in de arm, de stem van Empire Of The Sun. Eén van de luisteraars van StuBru noemde het treffend een barbecuesong, maar het nummer is natuurlijk vooral een hart onder de riem van de zwaar onder het coronavirus lijdende sector van het nachtleven.

52. Eli Brown & Green Velvet – Unapologetic Raver

Eli Brown en Green Velvet doen ongeveer hetzelfde en blikken terug naar de tijd voor corona. Alleen heeft deze samenwerking iets minder radiopotentieel.

53. Avenue Beat – F2020

TikTok, daar worden de hits van tegenwoordig gemaakt. Dat merkten Sam Backoff, Savana Santos en Sami Bearden, drie vriendinnen uit Nashville die sinds vorig jaar samen het groepje Avenue Beat vormen. Hun F2020 – hun opgestoken vinger naar dit bijzondere jaar – ging viraal op TikTok en groeide uit tot een hit.

54. Oscar Jerome & Lianne La Havas – Timeless

Naast Spinvis staat ook Lianne La Havas twee keer in de lijst deze maand. Eerder (zie nr. 30) was ze al te vinden aan de zijde van NAO, hier ondersteunt ze Oscar Jerome, de jonge Londense artiest die nog in het voorprogramma speelde van Kamasi Washington. Van minuut twee tot vier is Lianne La Havas ook te horen, daarna gaat het nummer onderweg naar de uitgang wat steviger richting jazz.

55. Dannii Minogue – All I Wanna Do 2020

All I Wanna Do was de eerste stevige hit voor Dannii Minogue – toen nog gewoon Dannii – in 1997. Nu brengt de zus van Kylie een nieuwe versie van haar nummer uit, naar aanleiding van Pride Month, maar eigenlijk voor de gehele wereld. Want in 2020 klinkt “All I wanna do is touch you” als een héle grote wens.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810