Left Right
scrollTop top

60% van Amerikanen keurt Trump nu af als president. Maar belangrijker: bijna de helft wil hem nu afzetten


60% van Amerikanen keurt Trump nu af als president. Maar belangrijker: bijna de helft wil hem nu afzetten

Volgens een nieuwe poll van de Washington Post en tv-zender ABC keurt 60% van de Amerikanen nu Trumps beleid als president af. In tegenstelling tot wat hij zelf beweert, gaat het dus nog steeds bergaf met Trumps populariteit. Maar in de poll is een ander cijfer wellicht belangrijker: 49% wil dat een afzettingsprocedure wordt opgestart. Da’s meer dan Nixon tijdens Watergate-schandaal.

De cijfers zijn de slechtste tot nu voor Trump. En met amper 66 dagen te gaan voor de erg belangrijke mid-term-verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, is dat een teken aan de wand.

Volgens de nieuwe opiniepeiling ondersteunt een meerderheid van de Amerikanen ook het Ruslandonderzoek van Robert Mueller en zijn ze tegen Trumps intentie om procureur-generaal Jeff Sessions te ontslaan.

Bijna de helft van de Amerikanen, 49%, zegt dat het Congres een afzettingsprocedure moet beginnen die ertoe kan leiden dat Trump uit zijn functie wordt gezet, terwijl 46% vindt dat het Congres dat niet zou moeten doen. Daarmee willen nu meer Amerikanen van Trump af dan destijds van Richard Nixon, die uiteindelijk moest opstappen.

In de lijn

Amper 35% van de Amerikanen is er nog van overtuigd dat Trump niet heeft geprobeerd heeft om het Ruslandonderzoek te manipuleren.

Over het algemeen keurt 60% van de Amerikanen de prestaties van Trump af, en amper 36% steunt hem nog wel voluit.

De nieuwe poll ligt in de lijn van de meeste anderen, zo blijkt uit cijfers van statisticus Nate Silver’s FiveThirtyEight, dat een overzicht geeft van alle polls naar de populariteit van Trump.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  693.666
 • Aantal
  doden
  20.779