7 meter lange python eet vrouw op in Indonesië

7 meter lange python eet vrouw op in Indonesië

In Indonesië is het lichaam van een 54-jarige vrouw teruggevonden in de buik van een zeven meter lange python. Dorpsgenoten stootten in de zoektocht naar de vermiste vrouw op amper dertig meter van haar sandalen en machete op de gigantische slang. 

In Indonesië zijn ze niet bang van een slangetje, maar de zeven meter lange python die er afgelopen week een vrouw met huid en haar heeft opgeslorpt, zorgde ook daar voor de nodige commotie.

Gigantische python

De 54-jarige Wa Tiba verdween donderdagnacht, nadat ze in haar tuin was gaan werken. Tijdens een groots opgezette zoektocht van meer dan 100 dorpelingen vonden ze op vrijdag al snel haar sandalen en machete. Niet ver daarvandaan troffen ze ook een gigantische python aan, die er duidelijk opgeblazen uitzag.

“De bewoners meenden dat de slang de vrouw had ingeslikt, dus hebben ze de slang gedood en uit de tuin gedragen”, verklaart het hoofd van de lokale politie. “De buik van de slang werd opengesneden en daar werd het lichaam van het slachtoffer teruggevonden.” De tuin waar de vrouw verdween, ligt aan de basis van een grote klif en is sterk bezaaid met grotten. Slangen en ook grote pythons, die vaak wel maar tot zes meter lang worden, komen er dan ook wel vaker voor.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er in Indonesië iemand wordt opgegeten door een python. Vorig jaar nog kende een boer hetzelfde lot en in 2013 werd een veiligheidsagent aangevallen door een python. Hoe een slang in staat is om dergelijke grote prooien te verorberen, kan je hier lezen.

Getty Images

Gesponsorde artikelen