7 redenen waarom de bitcoin zo snel nog niet dood is

De bitcoin kent nog steeds een grote stijging. Toch blijven media-experts roepen dat de bitcoin gauw zijn einde zal kennen, en de belegger er stevig onder zal lijden. Is dit nou werkelijk waar?

1. Mensen hebben hoop in de bitcoin

Wereldwijd is er een beweging van mensen die centrale banken niet meer vertrouwen. Wanneer we heel de technologie en het mechanisme achter de bitcoin gaan verkennen, blijkt al gauw dat deze mysterieuze munt helemaal niet zo mysterieus is. De bitcoin is anoniem, gereguleerd en automatisch gecontroleerd door de achterliggende technologie. Drie zaken die banken niet opgaan. Onderzoek de blockchain-technologie maar wat verder!

2. De bitcoin blijft stevig stijgen

Sinds de bitcoin de kaap van $ 10.000 heeft overstegen, is de bitcoin nog eens met 70 % gestegen. Als je deze cijfers hoort, geloof je niet dat de bitcoin nog maar € 921,80 waard was in het begin van dit jaar. Moest je op 1 januari een bitcoin hebben gekocht voor € 921,80 dan had je tot vandaag bijna € 12.000 verdiend. Dat klinkt beter dan je loon, neem ik aan?

3. Futures

Momenteel worden er futures voor virtuele munten gelanceerd op de markt. Futures zijn beurseffecten waarmee je kan speculeren op de koers van een aandeel, in dit geval op de koers van de bitcoin, of andere virtuele munten. Dit zal de markt enorm vergroten rond de bitcoin. Jammer genoeg wordt het verboden in België. Al zal je de positieve invloed op de bitcoin rechtstreeks wel merken!

4. Zweden en Estland

Zweden en Estland hebben aangekondigd te reflecteren over de implementatie van een virtuele munt als nationaal betalingssysteem. Ook dit zal de afzetmarkt van virtuele munten enorm vergroten, en andere landen zullen hun voorbeeld onvermijdelijk volgen. Dit allemaal door de voordelen beschreven in punt 1!

5. Toekomst in de horeca

Steeds meer bars en restaurants gebruiken de virtuele munt als hip en nieuw betalingsmiddel, maar vooral in het geloof dat de bitcoin de toekomst is. Na allen de impact van de internetrevolutie te hebben meegemaakt, weten we dat internet het heden en de toekomst betekent. En de bitcoin is daar onderdeel van.

6. Snelle transacties

De bitcoin bestaat enkel op het internet, zoals fysiek geld enkel bestaat in de centrale bank. Het systeem dat wij kennen met fysiek geld is traag en omslachtig. Cash geld is rommelig en te verliezen, overschrijvingen nemen eeuwig de tijd om hun reisje af te leggen terwijl de bank er nog gauw een belegging mee regelt. De bitcoin is het snelste betalingssysteem dat er bestaat. Transacties en betalingen gebeuren onmiddellijk.

7. Al crasht de bitcoin

Momenteel surfen we allemaal nog lekker mee op de stijgende golf van de bitcoin. Stel dat de bitcoin is gecrasht morgenochtend, en je bitcoins zijn niets meer waard. Wel, dan prijs ik je gelukkig! Door bovenvermelde toekomstperspectieven zal deze markt weer sterk terugkomen. Dé moment suprême dus om bitcoins aan te schaffen! Waar wacht je nog op?