7 tips om super gemakkelijk  te verteren

Ben je het beu om met een vreselijk opgeblazen gevoel rond te lopen of met buikpijn opgezadeld te zitten? Er wordt vaak gezegd dat je darm je tweede brein is. Wanneer hij je signalen stuurt, wil dat vaak zeggen dat het tijd is voor een nieuwe levensstijl! Wij geven je enkele tips om je buikje beter te verzorgen:

1. Probeer niet te veel vet te eten …

Wanneer je veel vet eet, kunnen er sneller problemen optreden met je spijsvertering. Leer zelf te koken en vermijd vooral gefrituurd voedsel, broodkruimels, charcuterie …

2. … en overdrijf niet met voedingsmiddelen die kunnen gisten

Melk en zuivelproducten zijn daarom geen aanrader, vooral omdat lactose-intolerantie de oorzaak kan zijn van spijsverteringsproblemen. Ook met rood vlees en zetmeelrijke voedingsmiddelen moet je zuinig zijn om alles goed te verteren.

3. Stop met stressen …

Stress is het ergste dat er is voor je lichaam. Hoe meer stress en zorgen, hoe groter de kans op spijsverteringsproblemen én op een hongerig gevoel. Doe het rustig aan en ontspan!

4. … en drink een glaasje minder in de toekomst …

Hoe lekker alcohol ook kan zijn, het zorgt voor een opgezwollen gevoel en het maakt je zwaarder. Dus je alcoholgebruik beperk je beter tot het minimum. Maar af en toe een pintje drinken, kan geen kwaad. Genieten is toegestaan! 😉

5. … kies eerder voor een natuurlijk drankje

Niets beter dan je lichaam zuiveren en hydrateren op de juiste manier! Heb je ooit al gehoord van de Spa Fruit Limonades? Ze bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zijn heerlijk om te drinken.

6. Vergeet ook niet zo rustig mogelijk te eten en op vaste tijdstippen

Neem je tijd om te eten en goed te kauwen, het is nutteloos om je te haasten. Als je je maaltijden op vaste tijden eet, zal je spijsvertering veel beter werken.

7. Plus: bewegen, bewegen en bewegen

Sporten doet wonderen voor je spijsvertering en het heeft ook nog eens duizend en één andere voordelen!

8. Eet en drink citroenen

Waarschijnlijk wist je al dat citroenen (én hun sap) je lichaam helemaal zuiveren. Bovendien zijn ze nog eens lekker ook!

9. Ten slotte: voeg aromatische kruiden toe aan al je gerechten

Deze kruiden, zoals rozemarijn, salie, basilicum en tijm, hebben een geweldige werking op je lichaam. En ze zorgen voor een heerlijke toets aan je gerechten!

Dus je weet wat je moet doen om je eten goed te doen verteren. Kies ook voor een limonade van Spa Fruit, met natuurlijke ingrediënten. You’ll love it!

Meer
Lees meer...