7 unieke manieren om te solliciteren

Solliciteren wordt hoe langer hoe moeilijker. Voor de komst van het internet volstond het om een A4-tje met je CV en motivatiebrief op te sturen. Vandaag moet je al héél creatief uit de hoek komen, wil je nog maar een kans maken om uit de stapel van sollicitanten te springen. Om je heel wat gepieker te besparen zetten we 7 unieke manieren om te solliciteren op een rijtje.

1. Maak je CV online…

Giphy

Vervang het A4-tje met een website van één pagina. Potentiële werkgevers kunnen scrollen en eventueel doorklikken naar externe links zoals jouw LinkedInpagina.

2. … en registreer je eigen domeinnaam

Giphy

Als je zo’n online CV maakt, registreer je best een eigen domeinnaam. Je kan bijvoorbeeld je eigen voornaam en familienaam registreren of je kan het juist origineler aanpakken. Denk maar aan ‘jouwnaamzoektwerk.be’

3. Of ga nog een stapje verder en maak een online portfolio

Giphy

Portfolio’s zijn voornamelijk van toepassing voor de creatievelingen onder ons. In plaats van al je werk in een bijlage van een e-mail door te sturen, kan je je potentiële werkgevers een linkje geven naar je portfolio. Daarmee geef je direct een inkijk op jouw skills door jouw werk in alle creativiteit online te showcasen en belast je je mogelijke werkgever niet met de moeizame taak van het downloaden van al je werk.

4. LinkedIn is de ideale oplossing voor de niet-websitegenieën

Giphy

Een website bouwen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Godzijdank is er LinkedIn. Daar kan je een eigen domeinnaam koppelen aan je profiel. Zo komen bezoekers automatisch terecht op jouw profiel wanneer ze je domeinnaam invoeren.

5. Maak een domeinnaam voor je e-mailadres

Giphy

Geef toe, wat ziet er beter uit? Voornaam-naam@gratisemail.com of voornaam@naam.be. Juist ja, het laatste 😉

6. Of ga ietsje dieper in op een bepaalde skill in een blogpost

Stay at Home Mum

Ben je een Excel-wizard? Een expert in coderen? Of heb je een onuitputtelijke kennis van films? Toon dat aan door blogposts toe te voegen aan je website.

7. And last but not least: adverteer jezelf

Giphy

Adverteer op jouw naam. Wanneer een toekomstige werkgever jouw naam googelt, dan krijgen ze die advertentie te zien. Zet daar een leuk tekstje bij zoals: “Fantastisch dat je naar mij op zoek bent.” En je springt gegarandeerd uit de stapel sollicitanten.

Het is duidelijk dat een eigen domeinnaam je kan helpen om in het oog te springen. Start vandaag nog met het bouwen van jouw eigen website via Nomeo of registreer je domeinnaam!

Meer
Lees meer...