8 redenen waarom kraantjeswater drinken hip is

Niks zo verfrissend op een warme dag als een koel drankje. We weten allemaal hoe goed een fris glaasje rosé of een ijskoude cola kunnen smaken bij dorstig weer. Als je echt dorst hebt, blijft water natuurlijk de beste oplossing. Maar dan rest er natuurlijk nog de vraag: flessenwater of kraantjeswater? Hier vind je acht redenen waarom je absoluut voor de laatste optie moet gaan, want flessenwater is zó 2016!

1. Het is goed voor het milieu…

Eerst en vooral: kraantjeswater is goed voor het milieu. Je kan het gewoon drinken zonder dat het eerst in een plastic wegwerpfles of blikje moet worden gegoten. Vorig jaar werden er wereldwijd per seconde 20.000 plastic flessen verkocht, ook wel een miljoen per minuut dus. Die flessen worden lang niet allemaal gerecycleerd, wat ervoor zorgt dat veel van deze flessen in de oceanen, langs de straat of op vuilnisstorten belanden. Wegwerpflessen zijn een prehistorische gewoonte Bovendien komt kraantjeswater – jawel – gewoon uit de kraan, wat ervoor zorgt dat het water niet vervoerd moet worden uit de Franse Alpen of uit Italiaanse meren. Hierdoor worden er minder schadelijke uitlaatgassen geproduceerd. Door kraantjeswater te drinken, belast je het milieu dus minder. Moeder Aarde zal je dankbaar zijn!

2. … en voor jouw portemonnee!

Je kan geld besparen door water van het huismerk te kopen, maar eigenlijk is flessenwater sowieso duurder dan kraantjeswater. In België kost kraantjeswater gemiddeld 0,0043 euro per liter terwijl je voor flessenwater minstens 15 tot 35 keer meer betaalt! Bovendien zijn er ook nog andere kosten zoals PDM-zakken, die je niet meer moet betalen wanneer je geen flessenwater koopt. Door kraantjeswater te drinken, kan je zo elk jaar makkelijk heel wat geld uitsparen. Want wees nu eerlijk, dat geld geef je toch liever ergens anders aan?

3. Het is gezond

Kraantjeswater is voor heel wat mensen een absolute no-go omdat ze geloven dat het minder gezond zou zijn. Onderzoek heeft echter aangetoond dat kraantjeswater in België minstens even gezond en soms zelfs gezonder is dan flessenwater. Kraantjeswater wordt immers streng gecontroleerd op chemische stoffen en zuiverheid, terwijl sommige mineraalwaters uit flessen niet aan deze testen worden onderworpen. Kraantjeswater vs. flessenwater: 1-0.

4. Kraantjeswater is ideaal voor luie mensen

Flessenwater drinken equals wekelijks sleuren met zware flessen uit de winkel. Als je geen auto hebt, hou je zo stramme spieren en een halve hernia over aan al dat gezeul met flessen. De tijd van de Homoschlepiens, ‘sleurder’ van zware flessen, is voorbij (https://www.youtube.com/watch?v=Z-yfuSnUz6Q&feature=youtu.be) Zoals we eerder al zeiden, komt kraantjeswater uit de kraan. Lees: kraantjeswater wordt dus eigenlijk in je huis geleverd, 24 op 24 en 7 op 7. Move over Deliveroo, de watermaatschappij is dus eigenlijk de beste koerierdienst op deze planeet. Daar kan toch niks tegenop?

5. Kraantjeswater saai? Think again!

Oké, kraantjeswater mag dan wel een uitstekende dorstlesser zijn, we geven toe dat het niet altijd het meest spannende drankje is qua smaak. Gelukkig bestaan er allerlei manieren om kraantjeswater een upgrade te geven. Zo kan je sprankelend bruiswater maken door je kraantjeswater door een bruiswatertoestel van SodaStream te halen of door er wat fruit aan toe te voegen voor een lekker zoete en frisse smaak. Cheers!

6. Het is hét excuus om mooie waterkaraffen en fancy drinkbussen te kopen

Kraantjeswater drinken geeft je ook het perfecte excuus om eindelijk die fancy glazen karaf te kopen die zo mooi bij de rest van je keuken past. Of die hippe drinkbus. Of beiden natuurlijk?! Bovendien kan je het geld dat je uitspaart door flessenwater links te laten liggen, gebruiken om hierin te investeren. Je kan dus shoppen zonder er een schuldgevoel aan over te houden. Graag gedaan.

7. Bye bye flets smaakje!

Net zoals koriander voor sommigen naar zeep smaakt, smaakt of ruikt kraantjeswater voor anderen niet lekker. Dat komt door de kalk die van nature aanwezig is in water. Door het water simpelweg even te laten staan, gaan de geur en de smaak vaak vanzelf weg. Toch niet overtuigd? Voeg wat verse munt of komkommer toe en bye bye fletse smaak!

8. Word een trendsetter, drink kraantjeswater

Last but not least: je bent gewoon een trendsetter als je voor kraantjeswater kiest. Het is ecologisch verantwoord, je kan het edgy maken door bubbels of een smaakje toe te voegen en je bent gezond en tegendraads door ‘nee’ te zeggen tegen flessenwater. Is dat niet ongelooflijk hip en cool? Wij denken van wel. Initiatieven om kraantjeswater te promoten zoals Dopper schieten als paddenstoelen uit de grond en mensen beginnen geleidelijk hun mindset te veranderen ten aanzien van kraantjeswater. Waar wacht je dus nog op?

Meer
Lees meer...