8 redenen waarom reizen met de trein wél fantastisch is

Winter of zomer, klagen op de NMBS lijkt wel onze nationale sport. Maar is reizen met de trein nu echt zo erg als we denken? Tuurlijk niet, en daarom 8 redenen waarom pendelen eigenlijk fenomenaal geweldig is.

1. Wie in de vroege uurtjes de trein neemt, kan rustig genieten van een prachtige zonsopgang.

Én het natuurschoon vastleggen op beeld (iets waar je je in de auto maar beter niet aan waagt).

2. De trein als ideale ontspanningslokaal. 

Hoelang je treinreis ook mag duren, je hoeft je absoluut niet te vervelen. Zo zijn er 1.001 dingen die je kan doen, zoals een boek  lezen, genieten van je favoriete tv-serie of een film op je laptop, tablet of smartphone, een powernapje doen, en – waarom ook niet? – een andere taal leren.

Stuk voor stuk activiteiten waar je in de auto alleen maar van kan dromen. Hoog tijd dus om je treinrit te beschouwen als het ideale ontspanningslokaal in plaats van noodgedwongen tijdverlies. 

3. De perfecte plek om stijladvies op te doen.

Ben je jouw boek, laptop vergeten of heb je na een drukke werkdag geen zin om je hoofd te forceren? Observeer dan je medepassagiers tijdens de treinrit. Zeker weten dat je wel eens iemand tegenkomt die je, zonder het zelf te beseffen,  inspiratie geeft voor je eigen kleerkast, make-up of accessoires.

Ben je echt gek op een bepaalde outfit van een medereiziger? Laat het hem of haar dan zeker weten, want uiteindelijk houden we allemaal van complimentjes, nietwaar?

4. Je kan langer slapen.

Oké, je treinuren mogen dan niet altijd geweldig goed uitkomen met je school- of werktijden, tijdens het reizen kan je wel heel wat taakjes uitvoeren waardoor je anders vroeger uit je bed zou moeten komen. Denk maar aan je boterhammetjes met choco naar binnenspelen, make-up aanbrengen (nagellak = not done!), je boodschappenlijstje samenstellen of je huiswerk maken.

En die gewonnen tijd kan je later dan weer gebruiken om echt leuke dingen te doen.

5. De trein als ideale ontmoetingsplaats.

Niets zo leuk als een babbeltje slaan met je medereizigers. Je steekt er sowieso iets uit op en als het een beetje meezit, worden jullie treinbuddies, of nog beter: bloeit er iets moois.

Maar zelfs als je geen zin hebt in een ‘serieuze’ relatie, is de trein het ideale transportmiddel om je te wagen aan het onschuldige flirtwerk. Zeker weten dat je jouw bestemming bereikt voor je het goed en wel beseft!

6. Je kan (stiekem) foto’s nemen van medereizigers.

7. Geen parking zoeken/betalen.

Niets zo rustgevend als je geen zorgen te moeten maken over het zoeken naar parking. Om nog maar te zwijgen over de kostprijs van een ticket. Al moeten we realistisch blijven: de trein zelf is evenmin goedkoop. Maar van die afschuwelijke parkingstress ben je wel verlost.

8. Je kan na een drukke werkdag genieten van een prachtige zonsondergang.

Bestaat er een mooiere manier om je dag ontspannen te beëindigen?

Reis jij vaak met de trein en kan je zelf nog heel wat redenen bedenken waarom dat geweldig is? Laat het ons zeker weten via de reacties, Facebook of Twitter!

Meer
Lees meer...