8 tips voor Joël, de chauffeur/bodyguard van Bart De Wever

Bart De Wever (N-VA) lijkt de laatste tijd steeds vaker over een tweede schaduw te beschikken. Ook tijdens de IJsberenduik liep hij trouw naast de burgemeester van Antwerpen. Hij heet Joël en is eigenlijk gewoon de chauffeur van De Wever. Maar volgens Het Laatste Nieuws is de man ook een ex-paracommando.

Aangezien Joël heel sportief is, twijfelt hij volgens de woordvoerder van De Wever geen seconde om samen een uitdaging aan te gaan. Hij is naast chauffeur ook de vaste running mate van De Wever geworden. En dat gaat ver, want Joël duikt dus zelfs mee het ijskoude water in.

Benoit De Freine

Joël zou echter niet uit de toon vallen als bodyguard. Dit moet hij weten als hij ooit een carrièreswitch zou overwegen:

1. Toeschouwers durven een politicus met allerlei voorwerpen te bekogelen. De voormalige president George W. Bush kreeg in Irak zelfs een schoen naar zijn hoofd geworpen. Voor de bodyguards hét signaal om uit de achtergrond te treden.

Getty Images

2. Afstand houden kan wel even, maar blijf toch maar in de buurt. Angela Merkel kijkt al ongerust over haar schouder.

EPA

3. Te dichtbij staan is dan ook weer niet nodig. François Hollande voelt zich niet helemaal op zijn gemak.

EPA

4. Geweld is toegelaten. Zeker wanneer je baas niet zo populair meer is. Nicolas Sarkozy was blij dat zijn bodyguards in de buurt waren.

5. Een bodyguard mag zich ook wel eens amuseren. Iets wat de entourage van Silvio Berlusconi vermoedelijk op heel wat feestjes gedaan heeft.

EPA

6. Het is de kunst om niet op te vallen. Zie jij het verschil tussen de bodyguards en de delegatieleden rond de Britse premier David Cameron?

Getty Images

7. Als Joël nu nog chauffeur van De Wever is, zal hij als bodyguard mogelijk niet altijd mogen meerijden. Ook de lijfwachten van de Amerikaanse president Barack Obama moeten de hele weg te voet afleggen.

Getty Images

En de pausmobiel is eveneens omringd door een trouwe horde bodyguards.

Getty Images

8. Ga er niet van uit dat enkel mannen bodyguard kunnen worden. De Libische dictator Moammar Gaddafi had een trouwe vrouwelijke bodyguard aan zijn zijde. Of ze tot zijn laatste adem bij hem gebleven is, weten we niet.

EPA

Vrouwelijke bodyguards zijn trouwens een symbool van status en rijkdom in China:

Meer
Lees meer...