8 voetbaltips die jouw carrière een boost zullen geven

Iedereen die ooit voetbal gespeeld heeft, weet dat je enorm veel kan leren van deze teamsport. Maar wist je dat je er ook je carrière bij Hays Belgium mee kan lanceren? Deze 8 tips helpen je op weg:

1. Het team komt op de eerste plaats …

Giphy

In een voetbalploeg, met 11 spelers op het veld, kan je niet met iedereen beste vrienden zijn. En toch staan jullie er altijd als één team tijdens de match. Ook op de werkvloer is het beter om als een team te werken en met iedereen voor hetzelfde doel te gaan.

2. … en een goede voorzet is goud waard

Giphy

Tijdens een voetbalwedstrijd is scoren het allerbelangrijkste, maar je kan niet altijd zelf het doelpunt maken. Dankzij jouw gouden voorzet kan een teamgenoot misschien de winnende goal scoren. Registreer je op dejuistepas.be en gebruik je netwerk om mensen aan te bevelen voor de job van Recruitment Consultant bij Hays Belgium.

3. Weet dat je eens op je gezicht zal gaan …

Giphy

Op het voetbalveld gaat het er al eens ruw aan toe en spelers kunnen soms lelijk vallen. Toch staan ze meestal enkele minuten later weer recht om opnieuw het beste van zichzelf te geven. Ook in je carrière zal je waarschijnlijk iets gelijkaardigs meemaken. Hoe hard je ook faalt en hoe pijnlijk het ook is, probeer weer recht te krabbelen en door te zetten.

4. … maar onthoud wat je doel is

Giphy

Je kan moeilijk een wedstrijd winnen als je niet weet waar het doel staat. Op dezelfde manier is het belangrijk om te weten welke richting je uit wil met je job en welke doelen je wil bereiken. Op die manier verspil je geen energie aan een bepaald doel, terwijl je eigenlijk al weet dat het niets voor jou is.

5. Vergeet niet dat trainers niet perfect zijn

Giphy

Voetballers zijn het niet altijd eens met de beslissingen van een trainer en reageren dat soms af tijdens het spel. Ook managers zijn maar mensen en kunnen al eens een fout maken. Dat kan frustrerend zijn als jij zeer gemotiveerd bent, maar besef dat je niets kan veranderen aan de beslissing van je manager. Je kan wel je eigen houding en werkmethode aanpassen.

6. Blijf altijd vooruitgaan …

Giphy

Kleine kinderen die voetballen, rennen zo snel als ze kunnen naar het doel en blijven vervolgens vlak voor de goal staan met de bal. Op dat moment gaat de tegenstander met de bal aan de haal. Dat kan grappig zijn, maar niet als je hetzelfde voorhebt in je carrière. Een onverwachte hindernis kan je bijvoorbeeld tegenhouden om promotie te maken. Stippel daarom een plan uit en zorg dat je voorbereid bent om obstakels te omzeilen.

7. … en leer omgaan met tegenslagen

Giphy

Je kan niet altijd winnen en je speelt wel eens een slechte match. Zolang je van het veld stapt, of het kantoor verlaat, en weet dat je je uiterste best hebt gedaan, kan je beter relativeren. Het helpt niet om te blijven malen om wat er fout ging.

8. Vraag de nodige discipline van jezelf …

Giphy

Voetbal staat of valt met de nodige discipline. De ploegen trainen al maanden voor het seizoen begint en werken naar hun eerste match toe. Hard werken zorgt voor goede resultaten, ook op de werkvloer.

9. … en ga altijd voor de beste positie

Giphy

Hays Belgium is op zoek naar aanstormend talent voor de job van Recruitment Consultant. Sterspelers op zoek naar de transfer van hun leven kunnen terecht in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Herentals, Kortrijk, Zaventem of Waver. De verschillende posities kan je bekijken op ikbeneenexpert.be.

Registreer je op dejuistepas.be en gebruik je netwerk om mensen aan te bevelen voor de job van Recruitment Consultant bij Hays Belgium. Voor elke naam die je doorgeeft verdien je 1 punt. Als die persoon vervolgens op gesprek mag, krijg je nog eens 5 punten. In het beste geval mag jouw vriend ook nog eens starten bij Hays en dan krijg je maar liefst 10 punten bij jouw naam. Geef jij een magistrale pass, de beste voorzet of scoor je een geweldige goal? Dan maak je kans op schitterende prijzen!

Meer
Lees meer...