Left Right
scrollTop top

9 prachtige alternatieven voor bekende plaatsen, en je hebt er nog nooit van gehoord


9 prachtige alternatieven voor bekende plaatsen, en je hebt er nog nooit van gehoord

Sommige plaatsen in de wereld zijn zó prachtig, maar ondertussen worden ze wel overspoeld door toeristen. Toch blijven enkele regio’s zo goed als onontdekt. En meestal zijn ze ook nog eens een goed alternatief voor andere drukke regio’s. Volgens de reisexperten van Wonderlust.co moeten we hier naartoe! 

1. Spaanse charme in Barcelona? Nee hoor, liever in Girona

Als je een nieuwe stad wil ontdekken, maar ook wil genieten van de rust, moet je naar Girona. Je treft hier ook de Spaanse charme die je in Barcelona vindt, maar dan op een rustgevende manier.

De stad heeft heel wat mooie gebouwen, oude (soms Romeinse) straten en kleurrijke gevels. Maak gewoon een wandeling door deze stad en je wordt betoverd. Dankzij de spectaculaire uitzichten en mooie tuinen ga je blij zijn dat je niet naar het drukke Barcelona bent gegaan.

Girona for the win!

2. Boeddhistische tempels in Sri Lanka in plaats van in Thailand

Iedereen weet dat Thailand heel wat mooie tempels heeft, zoals de liggende Boeddha in Bangkok. Maar als je meer wil weten over Boeddhisme en echt geen drukte wil, moet je naar de Gouden tempel van Dambulla in Sri Lanka.

Eigenlijk is de Gouden tempel een complex van meerdere historische gebouwen van 2.100 vierkante meter. Het heeft een prachtig uitzicht en gigantische beelden en wandschilderingen in meer dan 80 grotten, 5 heiligdommen en 4 belangrijke kloosters.

3. Vermijd Venetië en ga liever naar Annecy in Frankrijk

Heel wat mensen gaan graag naar Venetië omdat het daar romantisch is en je minstens één keer in je leven op een rivier moet varen. Maar wist je dat je daarvoor niet per se naar het dure Venetië moet gaan? Ook Annecy in Frankrijk kan je dezelfde charme aanbieden.

Met een rijke geschiedenis, mooie straten, riviertjes en vooral weinig toeristen zal je zeker verliefd worden op de stad. Annecy is echt heel mooi en zeker de moeite waard.

4. Mayasites bezoeken doe je niet alleen in Mexico, maar ook in Belize

De Chichén Itzà in Mexico is één van de zeven moderne wereldwonderen. Elk jaar ontvangt de site waarop het staat zo’n 2,2 miljoen toeristen. Daarom kan je misschien beter naar Belize gaan, naar Caracol. Daar is het minder druk en minstens even mooi.

Caracol was zelfs één van de grootste mayasteden. Daarom is deze site zo groot en indrukwekkend. Vreemd genoeg is de site wel minder populair, maar dat maakt het net interessanter om het eens te bezoeken.

5. Geen noorderlicht, maar zuiderlicht!

Heel wat mensen trekken naar het noorden om het noorderlicht te zien. Maar wist je dat je in het zuiden ook zo’n mooie lichten kan zien? Denk maar aan landen zoals Australië, Chili en Nieuw-Zeeland. Ook op de Falkaneilanden zou je (met wat geluk) het zuiderlicht (aurora australis) kunnen zien.

De lichten zijn te zien als het donker is. Vooral tussen april en augustus heb je meer kans om aurora australis te zien.

6. De toerist uithangen in een stad zoals Dubrovnik in Kroatië: Óbidos in Portugal

Óbidos in Portugal is vrij onbekend bij toeristen terwijl het erg veel te bieden heeft. De stad valt te vergelijken met het bekende Dubrovnik, maar hier is het veel kalmer.

In Óbidos kan je genieten van een middeleeuwse charme, gezellige straten en veel fruitbomen. Vooral een wandeling tot de hoogste top van de stad, waar een kasteel staat, is de moeite waard. Je kan trouwens ook overnachten in het kasteel. Óbidos is echt een stad om verliefd op te worden!

7. Je hoeft niet naar Alcatraz om een eiland dat diende als gevangenis te bezoeken, ook in Italië vind je zoiets

150 jaar lang werden misdadigers gevangen gehouden op Pianosa, in Italië. Maar nu is het eiland niets minder dan een prachtig oord met amper toeristen.

Als je een dag weg wil van drukte in Toscane, moet je maar eens een dag naar dit eiland gaan. Er geldt namelijk een limiet van aantal bezoekers. Per dagen mogen er 250 mensen voet zetten op Pianosa.

8. Geen Instagramwaardige foto’s in Marrakech, maar in Taroudant in Marokko

We willen allemaal mooie foto’s bij sierlijke gebouwen in Marrakech. Maar wist je dat je daarvoor ook naar Tarroudant kan gaan? Een stad waar je mooie foto’s kan nemen en waar toeristen weinig van weten. Daarnaast heeft de stad ook rijke geschiedenis om te ontdekken.

9. Romeinse wonderen in Rome? Nee hoor, in El Jem in Tunesië

Als we de Romeinse geschiedenis willen ontdekken, denken we meteen aan Rome. Maar eigenlijk zijn er heel wat minder toeristische plaatsen om deze geschiedenis te beleven, zoals El Jem in Tunesië.

Je vindt hier heel wat tempels, gebouwen en arena’s. En het mooiste van al, er zijn weinig toeristen! Je hebt dus alle tijd van de wereld om overweldigd te worden door de gebouwen.

Niet twijfelen, gewoon nu meteen op vakantie vertrekken!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…