9 redenen waarom Bali de beste vakantiebestemming is!

Bali is hét paradijs waar iedereen naartoe wil. In de stemming voor een onvergetelijke trip? Dan mag Bali zeker niet ontbreken op jouw bucketlist. Indonesië is namelijk de meest populaire en tegelijkertijd rustgevende vakantiebestemming die je je kan inbeelden. Nog niet volledig overtuigd? Hieronder lees je 9 redenen die je vast en zeker overtuigen!

1. Adembenemende stranden

Zon, zee en strand daar mag je zeker van zijn in Bali. Je vindt hier de meest heldere stranden met een uitkijk op het oneindige. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden, mag je zeker zijn van een bruin kleurtje. Of dit nog niet genoeg is! Naast een overheerlijke namiddag zonnebaden, kan je ’s avonds genieten van een onvergetelijke zonsondergang aan de kust van Kuta. Of verkies je een avondwandeling op een vulkanisch zwart strand bedekt met lavastenen? Hier kan alles!

2. Rustgevende natuur

Op Bali slaat je groene hart letterlijk op hol. Tal van plantages, watervallen en uitgestrekte rijstvelden liggen te wachten op een kiekje van jouw camera. De 35 meter hoge Gigit waterval is een echte aanrader. Als je er vroeg bij bent, kan je zelfs genieten van een frisse duik. Of ben je eerder in voor een beklimming? Doe dan maar je trekschoenen aan en ga de klim aan langs de Baturberg. Een levenservaring die je niet wilt missen. Hé, schrik niet als je plots een aapje ziet verschijnen! Kijk hier naar nog 27 foto’s die tonen hoe prachtig Bali is.

3. In the mood for food

Bali biedt naast adembenemende natuur over overheerlijke pikante gerechten. Ben je een echte foodlover? Dan zit je hier helemaal op je plaats. Naast tal van vis- en vleesgerechten is Bali ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Zowel iemand met een gezonde levensstijl als een bourgondische levensgenieter wordt hier gelukkig van. Last but not least, naast een lekkere maaltijd hoort iets zoet. Voor overheerlijke pancakes ben je bij Sprout and Cinta bijvoorbeeld volledig aan het juiste adres.

4. Goedkoop, goedkoper, goedkoopst

Op reis gaan maak je zo duur als je wilt, maar Bali maakt het je wel heel gemakkelijk. Om goedkoop te ontbijten, lunchen of dineren hoef je niet ver te zoeken. Voor een prijs tussen de acht en de tien euro heb je lekker gegeten. Lokale gerechten en biertjes zijn zelfs nog goedkoper. Ook een overnachting hoeft niet per sé duur te zijn. Een beetje luxe en een mooi uitzicht op zee heb je al snel voor een spotprijsje van tien en vijftien euro. Maanden op voorhand sparen? Niet nodig dus!

5. Interessante tradities

Bali is de perfecte bestemming om je cultuurkennis te verrijken. Voor een toeristische uitstap, is de stad Ubud een aanrader. Naast tal van locale winkeltjes en smalle straatjes, kan je hier ook terecht voor hippe restaurants. Ben je meer warm te maken voor een beetje geschiedenis? Dan is er keuze uit verschillende indrukwekkende tempels en gebouwen. Hier zie je met eigen ogen hoe tradities in stand gehouden worden. Balinezen ademen namelijk hun spiritualiteit uit. Het hindoeïsme is voor hen het leven. Mocht je de kans en de tijd hebben een ceremonie mee te pikken, houd jezelf dan niet tegen. Het is een echte levenservaring.

6. Dieren in het wild

Bali toont je de meest wonderlijke en eigenaardige dieren. Tientallen straathonden lopen je voorbij en hagedissen vergezellen je aan het zwembad. Tijdens een trektocht in het apenwoud van Ubud, kan je letterlijk honderden apen verwachten. Deze slingeren je in verschillende vormen en formaten voorbij. Het levend wild verspreidt zich doorheen heel Bali. Zelfs in de oceaan zijn er verschillende unieke exemplaren aanwezig, waaronder de gigantische mantarog. Zet zwemvliezen dus maar al op je verlanglijstje.

20 dingen die goed zijn om te weten voor je naar Indonesië gaat.

7. Het eiland voor waterliefhebbers

Bali is de perfecte locatie voor surfers en andere waterratten. Hoge golven rollen je dagelijks tegemoet. Deze lachen de surfers letterlijk toe. Daarnaast beschikt Bali over een adembenemende onderwaterwereld. Snorkelen, duiken, meezwemmen met zeeschildpadden. Het kan hier allemaal. Na enkele uren in het water, verwelkomen tal van gezellige strandclubs jou. Deze zijn gelegen op een voetafstand van het strand. Perfect, toch?!

8. Spa en wellness

Bali is de bestemming bij uitstek als het gaat over ontspannen. Het is het oord waar je kan genieten van professionele massages en yogasessies. Vooral de Indonesische massages met luchtige oliën zijn erg geliefd. Voor een kleine, zachtaardige aanpak hoef je niet ver te gaan. Op ieder strand zijn er tientallen kraampjes die voor slechts 1 euro jou graag eens goed verwennen. Liever een iets professionelere aanpak, dan zijn er verschillende spa-oorden waar je terecht kan.

9. Luxueuze overnachtingen

Luxueus overnachten aan een redelijke prijs, daar is Bali specialist in. Het kleine eiland beschikt over een overaanbod aan prachtige en moderne hotelkamers. De keuze ligt bij jou. Je kan gaan voor een luxueus verblijf in een vijfsterrenresort. Hier rol je letterlijk van je bed recht het strand op. Meer zin in rust of besteed je liever wat minder aan je verblijf dan zijn hiervoor evenveel opties mogelijk. Bali is de perfecte bestemming voor iedereen!
Meer
Lees meer...