9 tips om lekker en snel eten op tafel te hebben

Je herkent het vast wel: na een drukke dag plof je in de zetel en wil je eigenlijk niets liever dan met je voeten omhoog blijven liggen. Helaas moet je nog boodschappen doen en koken. Gelukkig hebben wij 9 geweldige tips om lekker en snel eten op tafel te hebben:

1. Maak een weekmenu …

Als je elke avond nog moet gaan bedenken wat je wil eten en vervolgens nog naar de winkel moet, verlies je heel veel tijd. Stel daarom meteen een weekmenu samen. Of wat dacht je van Foodbag.be? Met deze Belgische foodbox tover je voor 3 of 4 dagen een gezonde maaltijd op tafel zonder dat je alle voorbereidingen moet doen.

2. … of kook voor meerdere dagen en vries in

Sommige toprecepten zou je elke week kunnen eten. Waarom doe je dat dan niet wat vaker? Kook meteen voor 2 keer en vries de helft in. Op een hectische dag heb je meteen iets op tafel en de vitaminen gaan niet verloren.

3. Doe het voorbereidende werk op voorhand

Als je weet dat je op een bepaalde dag geen tijd gaat hebben, snijd dan een dag op voorhand of in het weekend al je groentjes. Zo kan je snel alles in een pan gooien en klaar!

4. Als het helemaal snel moet gaan: bestel de Foodbag

Foodbag.be

Bij Foodbag.be heb je keuze uit 4 boxen, de ‘Original’, de ‘Easy Dinner’ waarin ook kindvriendelijke maaltijden zitten, de ‘Sanabox’ met recepten van Sandra Bekkari en de ‘Veggiebox’ voor vegetariërs. Bovendien kan je ook extraatjes bijbestellen zoals de fruitmand of de ‘Busy Day’. Dat is een extra kant-en-klare schotel van een traiteur die je enkel maar hoeft op te warmen. Sneller kan bijna niet!

5. Spreek af met vrienden of buren

Als je beste vrienden in jouw buurt wonen of als je een hechte band hebt met je buren, kunnen jullie afspreken om één of meerdere keren per week samen te eten. De ene keer koken zij, en de andere dag is het aan jou. De Foodbag is er trouwens voor 2 tot zelfs 5 personen, dat maakt het makkelijker om af te spreken met je buren.

6. Ga voor gerechten in 1 pot of pan …

Wokken is jouw reddingsmiddel als je geen tijd hebt om te wachten tot je vuren warm zijn of als je nog de afwas van de vorige dag moet doen.

7. … en kies je prioriteiten

Denk goed na over de logische volgorde als je begint te koken. Heb jij geregeld voor dat je groentjes gesneden zijn, maar je water nog niet aan de kook is? Zet altijd eerst het water op het vuur, zet de oven al aan en laat de boter smelten. Zo hoef je nooit te wachten.

8. Koud kan ook

Foodbag.be

Als het ECHT snel moet gaan, is een slaatje jouw beste optie. Geen gedoe met kokend water of wachten tot de boter smelt, gewoon alle ingrediënten samengooien en done. Zo zit er in de ‘Sanabox’ van Foodbag ook een heerlijk lentesalade met venkel, vijg, radijs, geitenkaas en hazelnootjes. Mmmm!

9. Maar vergeet vooral je restjes niet

Op vrijdag kan je gerust alle restjes van de voorbije dagen uit de koelkast halen en er een soort minibuffet van maken.

Drukke week in aantocht? Met deze tips lukt het je sowieso wel om lekker, gezond én snel te koken. Al is de makkelijkste manier toch om de Foodbag te proberen. Je hoeft geen abonnement te nemen en smult van de beste Belgische foodbox zo vaak als jij wil. Nu met 15 euro korting op je eerste box!

Meer
Lees meer...