9 verrassende gerechten die je met tortillawraps kan maken

De Mexicaanse keuken is sowieso superlekker, maar we zijn helemaal fan van hun heerlijke tortilla’s. Wist je dat je ook deze 9 verrassende gerechten kan maken met wraps?

1. Breng de zomer terug dankzij deze wraps met adukibonen …

Adukiwat? Dit frisse gerechtje met adukibonen heeft wat tijd nodig, de bonen moeten namelijk zo’n 8 uur weken in water voor je ze kookt. Maar in combinatie met avocado, tomaat, een verrukkelijke chilidip en cheddar heb je een lekkere veggiemaaltijd op tafel. Bekijk hier hoe je eraan begint.

2. … of zorg voor een snelle hap met groentewraps in de oven

Wist je dat je wraps ook in de oven kan klaarmaken? Met dit snelle receptje heb je in no time heerlijke groentewraps overgoten met een een dikke laag cheddar op je bord.

3. Combineer the best of four worlds met tortillapizza’s

Het klinkt misschien gek, maar een Italiaanse pizza met Mexicaanse bodem, gevuld met Spaanse worst en Engelse kaas is een absolute topper! Serveer dit tijdens je nazomerse barbecue en je gasten zullen versteld staan. Het recept vind je hier.

4. Wees origineel met vegaschnitzel

Creativiteit is dikwijls een vereiste voor vegetariërs en dan is het altijd handig om een paar eenvoudige receptjes achter de hand te hebben. Wat dacht je van quesadilla met heel wat groentjes, cheddar en een knapperige vegaschnitzel ertussen? Ontdek hier hoe je het klaarmaakt.

5. … of ga voor deze ultieme klassieker

Wie Mexicaanse keuken zegt, zegt bijna even snel tomaat, gehakt, avocado’s, zure room en cheddar. Laat dat dan ook de ingrediënten zijn van deze ongelofelijk lekkere gevulde tortilla’s. Het recept voor deze topper vind je hier.

6. Liever geen cheddar? Dan is dit iets voor jou

Ja, de cheddar is alomtegenwoordig in de Mexicaanse keuken. Gelukkig kan je hem ook vervangen door geraspte jonge kaas, zoals in deze gezonde groentewrap. De combinatie met wokgroentjes, ijsbergsla en crème fraîche is om duimen en vingers bij af te likken. Bekijk hier het recept.

7. Maar wie écht wil experimenteren, gaat voor garnalen in een wrap!

Deze zachte taco’s met garnalen doen je gegarandeerd watertanden. Proef Mexico op zijn best met de wraps gevuld met maïs, erwtjes, paprika, tomaat en roze garnalen. Check hier het recept.

8. En wist je dat je ook taart kan maken met tortilla’s?

Taart is altijd de max en al helemaal wanneer ze als hoofdgerecht geserveerd wordt. Deze hartige taart met onder andere gehakt, tomaten, aubergine en avocado’s is klaar in minder dan een half uur en bovendien overheerlijk! Je maakt hem zo.

9. Oh ja, en liefhebbers van kaas zitten altijd goed met dit topgerecht

We sluiten het lijstje af met een constante: kaas! Want tortillawraps zijn nog duizend keer beter als je ze gratineert in de oven. Cheeselovers unite want dit recept is er eentje voor jullie.

Met Mexicaanse tortilla’s kan je weinig verkeerd doen en ze zijn ongelofelijk veelzijdig. Wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Check dan zeker de site van Albert Heijn voor de beste recepten.

Meer
Lees meer...