Tot nu toe is er geen enkel moment geweest in de gehele coronacrisis waarin het nieuwe aanbod op Netflix dreigde op te drogen. Ook nu de zomer voor de deur staat is het nog steeds volle gas vooruit. Deze week zijn er nieuwe seizoenen van weer verschillende reeksen, waaronder The Politician en The Order, nieuwkomers uit 2019.
Series
Sinds Ryan Murphy exclusief voor Netflix is beginnen werken, heeft hij duidelijk niet stilgezeten. Nadat hij een paar weken geleden Hollywood al lanceerde, een reeks waarin hij de filmindustrie schetste zoals ze ook had kunnen zijn, is het nu weer de beurt aan die andere reeks die hij al voor Netflix ontwikkelde, The Politician.
In het eerste seizoen zagen we daarin al hoe Payton, die zich zijn hele leven al voorbereid om president van de Verenigde Staten te worden, deelnam aan de verkiezingen op zijn middelbare school. In de laatste aflevering werd, middels een tijdssprong, al een voorsmaakje van dat tweede seizoen gegeven. Deze keer nemen Payton en zijn team deel aan de senatorverkiezingen in New York, een verkiezing die op het eerste zicht niet te winnen lijkt. Net als in Hollywood is het soms moeilijk balanceren tussen kunst en kitsch, maar dat blijkt Ryan Murphy’s kenmerk te zijn. Gelukkig blijft hij meestal wel aan het goeie uiteinde van die dunne koord.
Ook aan een tweede seizoen toe is de jeugdreeks The Order. Vorig jaar werd deze serie heel snel na de release vernieuwd voor een tweede seizoen. In de serie volgen we de student Jack Morton die zich aansluit bij een geheim genootschap en daarna in een oorlog belandt tussen weerwolven en heksen. Die oorlog woedt in het tweede seizoen gewoon nog verder.
Wie op zoek is naar iets luchtigs kan terecht in de geschiedenisles van Mr. Iglesias. Komiek Gabriel Iglesias speelt in deze nieuwe, maar toch zeer ouderwets aandoende sitcom – zelfs mét lachband – een geschiedenisleerkracht die zich ontfermt over de leerlingen die wat extra hulp nodig hebben. In het tweede seizoen overtuigt hij Marisol en Mikey om auditie te doen voor het schooltoneelstuk Romeo en Julia.
Geen tweede, maar een derde seizoen al is er voor Marcella. Het eerste seizoen van deze Britse misdaadreeks dateert alweer van 2016. Marcella, een rol van Anna Friel, is een politievrouw die haar job opnieuw oppakt nadat ze haar man verlaten heeft. Alleen heeft ze een groot probleem: ze heeft zwarte gaten in haar geheugen. Wanneer de nieuwe vrouw van haar ex-man vermoord wordt, kan ze dan ook niet met zekerheid zeggen of ze daar wel of niets mee te maken heeft.
Films
Nog meer misdaad bij de nieuwe films, want de nieuwe film Wasp Network (La Red Avispa) zoomt in op een groep Cubaanse spionnen die begin jaren negentig naar de Verenigde Staten worden gestuurd. Ze moeten er een anti-Castro-terreurgroep infiltreren die gevestigd is in Florida. Ze worden echter ontmaskerd en gearresteerd op verdenking van spionage en moord. In de film lopen ook enkele bekende gezichten rond, waarvan Penélope Cruz allicht de meest bekende is.
Uit de kast der animatieklassiekers heeft Netflix deze keer Antz (1998) geplukt. In het jaar 1998 kwamen er twee gelijksoortige films uit. Pixar pakte uit met A Bug’s Life, Dreamworks met deze Antz, destijds hun eerste animatiefilm. Daarin horen we Woody Allen als Z, een werkmier die zich maar onbelangrijk voelt tussen de duizenden andere mieren. Als hij de princes Bala ontmoet, is hij meteen verliefd en hij ruilt van plaats met zijn vriend Weaver, een soldaat, om zo de prinses van dichterbij gade te kunnen slaan.
Docu & Reality
Disclosure is de documentaire die deze week het meest in de kijker loopt. In deze film wordt de invloed die Hollywood heeft op de LGBTQAI-gemeenschap nagegaan. Bekende transgenders (met onder andere ook Laverne Cox uit Orange Is The New Black) geven daarbij hun openhartige analyses.
Het coronavirus woedt nog steeds, ook al lijkt het in onze contreien stilaan onder controle. In een nieuwe aflevering van Coronavirus, Explained blijft Netflix stilstaan bij de nasleep en de psychologische impact van de coronacrisis: hoe ga je om met de stress, de angst, de onrust en de slapeloosheid? En wat zijn er de oorzaken ervan?
Wie echter liever alle wereldse miserie even achter zich laat, kan zich laten betoveren door een vijftiental baby’tjes. Voor het tweede seizoen van de documentairereeks Babies volgde Netflix 15 baby’s en vroegen ze bijdragen van zesendertig wetenschappers. In het tweede seizoen wordt onder andere stilgestaan bij wat baby’s weten, hoe ze bewegen en hoe ze aanraken, proeven en zien.
En wie zijn brein helemaal wil uitschakelen: hier is Floor Is Lava. Ja, er is een hele show gemaakt rondom het “de vloer is lava”-concept. Het opzet blijft uiterst eenvoudig: twee teams moeten zo snel mogelijk hun weg weten te vinden doorheen een parcours waarbij ze vooral moeten trachten om niet in het roodgekleurde water te vallen.
Dat was het aanbod van deze week. Zoek je toch nog iets anders, dan raden we onze lijst met de 50 beste series op Netflix van harte aan.