Bloomberg-analist: Koers Bitcoin naar 100.000 dollar is “kwestie van tijd”

Mike McGlone denkt dat cryptomunt Bitcoin en edelmetaal goud een forse rally gaan zien vanwege de energiemarkt.

De ervaren Bloomberg-grondstofanalist Mike McGlone voorspelt dat de prijs van olie in de nabije toekomst nog verder kan zakken. Het verdere afkoelen van de oliemarkt zou te maken hebben met de langzaam opkomende trend van deflatie. Hierdoor zou de Amerikaanse Fed zich niet langer verplicht zien om zijn belangrijkste rente verder op te trekken. Dit zou een enorm stierse boost geven aan de koers van goud en cryptomunt Bitcoin.

McGlone gelooft dat dat de prijs van een ons goud binnenkort wel eens de kaap van 2.000 dollar zou kunnen ronden. Dinsdag verhandelde een ons goud aan 1.800 dollar. Bitcoin, dat net als goud vaak wordt gebruikt als een opslag van waarde, zou een koersniveau van 100.000 dollar kunnen zien, denkt McGlone. De analist beschrijft Bitcoin als een “hoge-beta versie van het metaal en schatkistobligaties”.

“Groter risico om er geen deel van uit te maken”

Vorig jaar voorspelde McGlone al eens dat Bitcoin tegen het einde van 2021 zou verhandelen tegen een prijs van 100.000 dollar. Op het moment van schrijven, noteert de koers van Bitcoin aan 23,300 dollar per stuk. De all-time high van Bitcoins koers kwam op 8 november 2021 neer op 67.500 dollar.

Deze keer geeft McGlone geen voorspelling mee voor wanneer Bitcoin de kaap van 100.000 dollar zou ronden. Volgens hem is het slechts “een kwestie van tijd”. Het sterke Amerikaanse banenrapport van vorige week zou de Fed alvast moeten aanmoedigen om de rente niet verder te verhogen of zelfs te verlagen, denkt de expert.

McGlone voorspelde maandag ook dat Bitcoin tegen de tweede helft van 2022 zal transformeren in een risicovrij activum. Dat zou te maken hebben met het feit dat het macro-economische klimaat zich zou opmaken voor een recessie, wat activa zoals goud en Bitcoin aantrekkelijker zou maken dan aandelen, wat hij ziet als risico-activa. 

“Velen geloven nu dat Bitcoin een wereldwijd digitaal onderpand is, en dat het een groter risico is om daar geen deel van uit te maken”, meent McGlone.

(lb)

Meer
Lees meer...