Dit zijn de meest gegoogelde cryptomunten van 2022

Uit onderzoek van personal finance-datasite DollarGeek blijkt dat Bitcoin, naast de waardevolste cryptomunt, ook de populairste crypto-zoekterm ter wereld is. In DollarGeeks top tien meest gegoogelde cryptomunten van het voorbije jaar zitten niettemin een paar verrassingen.

Waarom is dit belangrijk?

Internet-zoekopdrachten geven een indicatie van de populariteit van crypto; een sector die in 2022 fikse klappen kreeg.

In het nieuws: DollarGeek komt met een ranking van de 10 populairste cryptomunten, volgens het gemiddelde aantal maandelijkse Google-zoekopdrachten (wereldwijd en in de VS).

Bron: DollarGeek
  • Weinig verrassend: ondanks een koersdaling met meer dan 65 procent year to date, is Bitcoin (BTC) met 28,41 miljoen maandelijkse zoekopdrachten wereldwijd het meest in trek.
  • Verder blijkt uit die zoekopdrachten van de afgelopen 12 maanden dat de meeste mensen achter die zoekopdrachten wilden nagaan waar of hoe ze ’s werelds waardevolste cryptomunt kunnen kopen, en geen inlichtingen inwonnen over het verkopen van de digitale munt, zo schrijft de nieuwssite Cointelegraph. Dat suggereert dat de meeste nog nooit BTC hebben bezeten.

Grapmunten

Ietsje verrassender: grapmunt Dogecoin is wereldwijd de runner-up in de ranking, met een gemiddelde van 5,85 miljoen maandelijkse zoekopdrachten.

  • DOGE kwam vooral in het nieuws door zijn roemrijke pleitbezorger Elon Musk. Nadat de centimiljardair de microblogsite Twitter kocht en vervolgens een proefballonnetje opliet over het toestaan van betalingen met Dogecoin in de app, zag de munt eind oktober een wekelijkse rally van maar liefst 117 procent.
  • De maandelijkse internetzoekopdrachten van die andere grote grapmunt, Shiba Inu (SHIB), kwamen wereldwijd dan weer uit op 4,43 miljoen. Niettemin heeft SHIB zijn toprivaal Dogecoin verslagen in de VS, met 1,29 miljoen maandelijkse zoekopdrachten tegenover 729.000 van DOGE.
  • Wakkerde mogelijk mee de interesse in de munten aan: Porsche Towson, een regionale verkoper van Porsche-wagens in de VS, kondigde in april met veel bombarie aan Bitcoin, Dogecoin en ook SHIB als betaalmiddel te aanvaarden. Ook andere Amerikaanse autodealers sprongen mee op de cryptokar.

‘The Merge’ prikkelt minder mensen dan Musk

Vreemd is dat Ethereum, de op een na grootste blockchain, ‘slechts’ vierde in de lijst eindigt, met 3,84 miljoen maandelijkse zoekopdrachten. En dat na ‘The Merge’, de flink gemediatiseerde technologische update van het cryptonetwerk.

  • De belangstelling voor keyword ‘Ethereum’ piekte niettemin in september, toen de omschakeling naar het nieuwe systeem plaatsvond.
  • De upgrade, die eerder bekend stond als Ethereum 2.0, heeft grote veranderingen teweeggebracht bij het hoofdnetwerk van Ethereum, alsook de wijze getransformeerd waarop Ether, de op een na grootste cryptomunt, wordt gedolven.
  • De belangrijkste verandering met betrekking tot dat laatste, is de overstap van een proof-of-work (PoW) consensusmodel naar proof-of-stake (PoS).
  • Dit moet ervoor zorgen dat het energieverbruik van Ethereum met maar liefst 99,5 procent afneemt, zo schreef de Nederlandse cryptonieuwssite Crypto Insiders. In het licht van de discussie over klimaatverandering, hernieuwbare energiebronnen en ESG-maatstaven, geldt dat uiteraard als een belangrijke verwezenlijking.
  • Maar hier lijstten we de redenen op waarom ‘The Merge’ mogelijk ook nadelig is voor ETH.

Verder: Met Safemoon en Nexus staan er ook twee (voor ons) vrij onbekende cryptomunten in de lijst (respectievelijk op plaats #9 en #10).

  • SafeMoon, ook een mememunt, staat op de Binance Smart Chain-blockchain;
  • bij Nexus zeggen ze dan weer de blockchaintechnologie te leveren om een “gedecentraliseerd internet vanaf de grond op te bouwen”.
Meer
Lees meer...