Larry Ellison gaat Jeff Bezos voorbij en wordt even tweede rijkste persoon ter wereld

De topman van Oracle, Larry Ellison, heeft even een sprong gemaakt op de lijst van rijkste mensen ter wereld. Dankzij de sterke stijging van Oracle-aandelen stootte hij vandaag Jeff Bezos van de tweede plaats. De techmagnaat is nu de op één na rijkste persoon ter wereld, volgens de Forbes-ranglijst.

Larry Ellison, de 80-jarige oprichter en CEO van het technologiebedrijf Oracle, is erin geslaagd om voor korte tijd Jeff Bezos van Amazon te passeren in de Forbes-lijst van rijkste mensen ter wereld. Zijn recente opmars is te danken aan een stijging van de aandelenwaarde van Oracle, het bedrijf dat hij in 1977 oprichtte en waarvan hij nog steeds 40 procent van de aandelen bezit.

Oracle-aandelen zijn deze maand met maar liefst 20 procent gestegen. Dit heeft Ellisons persoonlijk vermogen een flinke boost gegeven en hem tijdelijk naar de tweede plaats gekatapulteerd, achter Tesla-CEO Elon Musk, de onbetwiste nummer één. Volgens Bloomberg blijft Ellison echter op de vierde plaats, net achter Bezos en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.

Opmars van Oracle

De reden achter de recente stijging van Oracle op de beurs ligt in de ambitieuze toekomstplannen van het bedrijf. Tijdens een recent gepubliceerde earning call maakte Ellison bekend dat Oracle een belangrijke rol wil spelen in de wereldwijde vraag naar datacenters. Deze vraag is enorm toegenomen door de opkomst van generatieve AI, zoals ChatGPT en andere geavanceerde taalmodellen.

Oracle heeft plannen aangekondigd om samen te werken met techgiganten zoals Amazon, Microsoft en Google. Deze samenwerking draait vooral om het mogelijk maken van databaseservices op speciale hardware, iets wat steeds crucialer wordt voor bedrijven die hun AI-toepassingen willen verbeteren.

De toekomst van datacenters

Ellison liet tijdens de earning call ook weten dat Oracle niet alleen op het gebied van software, maar ook op het vlak van hardware een pioniersrol wil spelen. “We bouwen letterlijk de kleinste, meest draagbare en meest betaalbare clouddatacenters, tot en met datacenters van 200 megawatt”, verklaarde hij. Dit soort datacenters zijn essentieel voor het trainen en onderhouden van grote AI-modellen.

Meer
Lees meer...