Daniel Dubois verrast met dominante zege tegen Anthony Joshua is bokskamp met grootste publiek ooit in de UK

Daniel Dubois heeft voor een enorme stunt gezorgd in de titelkamp tegen Anthony Joshua. De twee Britse zwaargewichten vochten hun bokswedstrijd uit in Wembley Stadium voor 98.128 toeschouwers. Zij zagen Dubois van bij het begin domineren en Joshua uiteindelijk knock-out slaan in de vijfde ronde.

2024 is al een topjaar geweest in de bokswereld met heel wat prestigieuze kampen. Dat was ook zaterdagavond het geval in Wembley Stadion in Londen. Daar daagde de 34-jarige Anthony Joshua zijn 27-jarige landgenoot Daniel Dubois uit voor de wereldtitel bij de IBF. Dubois had die titel recent gekregen omdat Oleksandr Usyk hem zelf niet kon verdedigen. Om die reden, en door de langere carrière van Joshua, werd Dubois gezien als zware underdog. Met een lengte van 1.98 en 1.96 meter en elk zo’n 110 kilogram was er dat vlak alvast weinig verschil tussen beiden.

Dubois dominant van bij de start

Al van bij de start van de lamp liet Daniel Dubois zien dat hij niet onder de indruk was van de omstandigheden. Joshua vocht slordig en liet zijn dekking vaak te veel zakken. Daar maakte Dubois al snel gebruik van met een goedgeplaatste rechterhoek. Zo smeerde hij Joshua in de eerste ronde al een knock-down aan.

In de tweede ronde leek Anthony Joshua voortdurend op wankele benen te staan. Dubois daarentegen bleef druk zetten en dwong zijn tegenstander meermaals in de touwen. De derde ronde zagen we hetzelfde beeld. Even leek het erop dat de kamp daar al zou eindigen. Op het einde van de derde ronde ging Joshua opnieuw neer en bleef hij verbaasd achter. De bel bracht echter redding.

Licht definitief uit in vijfde ronde

Tot ieders verbazing was de vierde ronde opnieuw iets meer in evenwicht en kon AJ eindelijk ook af en toe raak treffen. Dubois bleef er echter onbewogen bij en leek alle slagen gewoon van zich af te schudden. Ook in de vijfde ronde bleef Dubois als een bezetene komen en bij een nieuwe counter met een rechterhoek ging het licht bij Anthony Joshua definitief uit.

Daniel Dubois pakt zo de mooiste overwinning uit zijn carrière en toont dat er met hem rekening moet gehouden worden bij de wereldtop van de zwaargewichten. Voor zijn volgende kamp zal hij uiteindelijk uitkijken naar Oleksandr Usyk vs. Tyson Fury II op 21 december 2024 in Riyadh. De winnaar daarvan zou wel eens de volgende tegenstander van Dubois kunnen worden. De toekomst van Joshua daarentegen is eerder onzeker.

Meer
Lees meer...