‘The Masked Singer’: Zo reageert derde afvaller na ontmaskering

Deze week was het tijd voor de derde aflevering van The Masked Singer. Daarin moesten we opnieuw afscheid nemen van een van de deelnemers. Dat werd deze keer Boom. Zijn exit zorgde voor een grote shock bij de speurders, want de naam van nieuwsanker Wim De Vilder viel nooit.

Nadat we vorige week afscheid namen van een masker waarvan alle speurders de stem meteen herkenden, ging het nu om het tegengestelde. Geen enkele speurder achterhaalde wie er onder het pak van Boom te vinden was.

Wim De Vilder

Onder het masker van Boom ging niemand minder dan VRT-nieuwsanker Wim De Vilder schuil. Net zoals zijn VRT-collega Karl Vannieuwkerke, die in de eerste aflevering ontmaskerd werd als Mister Withlove, bleef Wim De Vilder volledig onder de radar bij de speurders. Niemand verwachtte namelijk dat het nieuwsanker zou deelnemen aan een programma The Masked Singer.

Ook Wim De Vilder zelf liet weten dat hij toch een moest aarzelen, maar dan toch instemde. “Ik heb als tiener veel gezongen in een koor. Mijn ouders zaten ook allebei in dat koor, hun vrienden en kinderen ook. Heel mijn jeugd heb ik dus veel horen zingen en wij zongen mee. Daarom heb ik ‘ja’ gezegd. Omdat het voor mij een opportuniteit was om dat zingen terug op te halen.”

Boom

Wim De Vilder kreeg het pak van Boom en hoewel dat in toneelstukken vaak een ondankbaar kostuum is, was hij er wel heel blij mee. “Ik had gehoopt dat het pak er zou uitzien zoals het eruitzag”, klinkt het in Behind The Mask. Dat sprookjesachtige en het mysterieuze, dat vond ik een leuke combinatie van factoren om in schuil te gaan. Ik heb ontzag voor grote oude bomen en vind dat echt fantastisch. De transformatie van Wim tot Boom vond ik magisch. Toen dacht ik echt: wauw! Ik was gefascineerd door hoe ik plots iemand helemaal anders werd en dat bracht ook herinneringen terug aan mijn schooltijd, waarin ik ook toneel heb gespeeld. Ik denk dat ik daar een beetje naar terugging.”

Het nieuwsanker kijkt dan ook met veel plezier terug op zijn Masked Singer-avontuur. “Ik heb me geamuseerd, ik heb leuke mensen ontmoet, ik heb veel bijgeleerd en ik heb terug een beetje kunnen zingen: The Masked Singer was een heel fijn zijstapje. Ik heb vaak de vraag gekregen om in andere programma’s op te treden en heb de boot altijd afgehouden. Maar nu ​ – misschien een beetje als cadeautje voor mezelf na 25 jaar journaalanker – wilde ik een stapje daarbuiten zetten. En waarom dan niet meteen in het mooiste showprogramma bij de vrienden van VTM? Als je veel met nieuws bezig bent, is dat niet altijd opbeurend. Dit heeft dus ook een beetje licht gebracht. Maar nu ga ik heel graag terug op de stoel van Het Journaal zitten.”

Bekijk hier de volledige aflevering van Behind The Mask.

Herbeleef hier nog eens de ontmaskering van Boom:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Behind The Mask.

Meer
Lees meer...