Hoe een romcom leidde tot Emma Stone’s astma diagnose


In het kort

  • Emma Stone kreeg een astma-aanval tijdens het filmen van “Easy A” terwijl ze intimiteit simuleerde.
  • Ze was zich 21 jaar voor het incident niet bewust van haar astma.
  • De ervaring hield haar niet tegen en ze ging verder met een succesvolle Hollywoodcarrière.

Emma Stone had een nogal ongewone ervaring tijdens het filmen van de romcom “Easy A” in 2010. Terwijl ze Olive speelde, een personage dat geruchten over haar maagdelijkheid verspreidt om sociale status te krijgen, bevond Stone zich in een bijzonder ongemakkelijke situatie.

Tijdens een scène waarin het personage van Olive intimiteit veinsde met een andere student om pestkoppen af te schrikken, begon Stone last te krijgen van kortademigheid en paniek. Tijdens deze gesimuleerde seksuele ontmoeting realiseerde ze zich dat ze astma had, een aandoening waar ze zich 21 jaar lang helemaal niet bewust van was geweest.

Het moment van de diagnose

Ze voelde zich vernederd door het incident, vooral omdat het gebeurde op de tweede dag van de opnames. Ze maakte zich zorgen over hoe haar collega’s haar zouden zien en hoe ze haar zouden veroordelen omdat ze een astma-aanval had tijdens zo’n scène. Stone deelde deze ervaring destijds met MTV en benadrukte de ironie van het krijgen van een astma-aanval terwijl je seksuele activiteit probeert te simuleren.

Tegenslagen overwinnen en bloeien

Ondanks deze tegenslag heeft Stone een succesvolle carrière in Hollywood opgebouwd. Sindsdien won ze twee Academy Awards voor beste actrice, waarmee ze haar positie als een van de meest getalenteerde actrices van haar generatie verstevigde.

Meer
Lees meer...