Duitse burgemeester verbant cactussen in hele gemeente na incident


In het kort

  • De burgemeester van Plettenberg, Duitsland heeft alle cactussen uit gemeentelijke gebouwen verbannen vanwege het risico op ernstig letsel.
  • Het verbod werd uitgevaardigd nadat een man medische verzorging kreeg voor een verwonding veroorzaakt door een cactus in een schoolgebouw.
  • De raad benadrukte dat kinderen, vooral in het onderwijs, bijzonder kwetsbaar zijn voor dergelijke incidenten.

Na een incident waarbij een man medische hulp nodig had nadat hij gewond was geraakt door een cactus in een schoolgebouw, heeft de burgemeester van Plettenberg in Duitsland actie ondernomen om de bewoners te beschermen. De burgemeester vaardigde een richtlijn uit die vereist dat alle cactussen worden verwijderd uit gemeentelijke gebouwen, waaronder scholen, gemeentehuizen en kinderdagverblijven.

Als reden voor het verbod noemde de gemeente de mogelijkheid van ernstige schade, vooral voor jonge kinderen. Hoewel ze geen specifieke details over de verwonding van de man bekend wilden maken, benadrukten ze dat de verwonding gemakkelijk ernstiger had kunnen aflopen als deze in het gezicht van een kind was toegebracht.

Reactie

In een brief aan gemeentewerkers stelde burgemeester Ulrich Schulte dat cactussen een risico vormen op het veroorzaken van “lelijke verwondingen” en schetste hij de reikwijdte van het verbod in alle gemeentelijke ruimten. Hij erkende dat sommigen het verbod als overdreven zouden kunnen opvatten, maar benadrukte het belang ervan om de gezondheid van iedereen te beschermen, vooral van kinderen in onderwijsinstellingen.

De gemeente bevestigde dat het cactusverwijderingsinitiatief in de hele stad met succes is uitgevoerd.

Meer
Lees meer...