Nintendo Switch 2 mogelijks toch dit jaar nog op de markt


In het kort

  • Een nieuwe generatie Pokémon met de codenaam Gen 10 is in ontwikkeling.
  • De Nintendo Switch 2, met codenaam Ounce, komt mogelijk eind 2024 uit.

Een aanzienlijk datalek bij Game Freak, de ontwikkelaar achter de Pokémonserie, heeft mogelijke details over de Nintendo Switch 2 onthuld. Dat meldt Indy 100. Uitgelekte informatie suggereert dat er momenteel een nieuwe generatie Pokémon in ontwikkeling is en dat deze game vermoedelijk eind 2024 zou moeten uitkomen voor de Nintendo Switch 2.

Nintendo Switch 2

Hoewel dit nieuws nog niet bevestigd is, heeft Nintendo eerder aangekondigd dat het van plan is om vóór maart 2025 details over de Switch 2-opvolger te onthullen. Hoewel er sinds de aankondiging in mei geen officiële updates zijn geweest, beweren recente rapporten van Blade, een bedrijf dat accessoires voor videogames maakt, dat de console “af” en “klaar” is, met een mogelijke lancering in maart of april van volgend jaar. Maar dat zou, als we het lek mogen geloven, dus ook wat vroeger kunnen zijn.

Game Freak heeft het datalek erkend in een officiële verklaring, waarin ze hun oprechte excuses aanbieden voor het ongemak en de bezorgdheid die is veroorzaakt.

Meer
Lees meer...