Mattel en animatiestudio Aardman werken aan nieuwe stopmotionreeks van ‘Pingu’

Mattel gaat samenwerken met de bekende animatiestudio Aardman om een nieuwe stopmotionreeks te maken van Pingu. De originele reeks dateert uit 1990. Maar nu komt er dus een reboot (eigenlijk al de tweede reboot), die opnieuw gemaakt zal worden door middel van stopmotion.

De meesten onder jullie zullen toen jullie klein waren nog wel gekeken hebben naar Pingu. Daarin volgden we de pinguïn Pingu en zijn ouders, die in een iglo op de zuidpool leefden. En nu komen ze dus terug, want Mattel gaat samenwerken met de animatiestudio Aardman voor een nieuw seizoen.

Pingu

Pingu is oorspronkelijk van Zwitsers-Duitse makelarij en verscheen in 1990 voor het eerst op televisie. De bedenkers zijn Otmar Guttmann en Erika Brueggemann. Tot 2000 werd het gemaakt door het Zwitserse bedrijf The Pygos Group, dat uiteindelijk verantwoordelijk was voor 104 afleveringen en een special. Van 2003 tot 2006 kwam de reeks in Britse handen en werden 52 nieuwe afleveringen gemaakt door de studio HIT Entertainment. In de originele versie werden alle stemmen verzorgd door de Italiaanse stemacteur Carlo Bonomi, de afleveringen van Britse makelarij kregen met Marcello Magni en David Sant twee stemacteurs.

Pingu en zijn ouders spreken een bijzondere taal, die gebaseerd is op de theatertaal Grammelot. Doordat het gaat om een taal die eigenlijk niet bestaat, kan de reeks, zonder gedubd of ondertiteld te worden, wereldwijd getoond worden. Zo kregen ook wij de reeks te zien op Ketnet.

Reboot

En nu komt er dus, na 18 jaar, een nieuwe reboot van Pingu. Deze keer zal het gaan om een samenwerking tussen Mattel, bekend van onder andere Barbie, en Aardman Animations. Aardman Animations is een Britse animatiestudio die vooral bekend is van Chicken RunShaun the Sheep en Wallace & Gromit. De studio heeft dus ervaring met stopmotion en ook de nieuwe reeks van Pingu zal met deze technieken gemaakt worden. Mattel verwierf de rechten op Pingu in 2011 door een overname van HIT Entertainment.

Het is voorlopig nog niet geweten wanneer we het nieuwe seizoen van Pingu mogen verwachten. Aangezien het gaat om stopmotion, een tijdrovende animatietechniek, kan dit wel enkele maanden of zelfs jaren in beslag nemen.

Meer
Lees meer...