‘Chicken Run: Dawn of the Nugget’ krijgt officiële trailer

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor Chicken Run: Dawn of the Nugget. Het gaat om de sequel van de populaire stop-motionfilm Chicken Run uit 2000. In de nieuwe film zullen we dezelfde kippen te zien krijgen die opnieuw moeten vrezen voor hun leven.

Chicken Run komt dit jaar nog terug. De populaire stopmotionfilm van de animatiestudio Aardman verscheen in 2000, 23 jaar geleden dus. En nu is het eindelijk tijd voor de sequel. Die kreeg de naam Chicken Run: Dawn of the Nugget en zal vanaf vrijdag 15 december 2023 te vinden zijn op de streamingdienst Netflix.

Chicken Run: Dawn of the Nugget

In Chicken Run volgden we een groep kippen die probeerden te ontsnappen van de legbatterij van Mr. en Mrs. Tweedy. Ook nu zullen we dezelfde kippen volgen, maar dan na hun ontsnapping. Ginger en co hebben een perfect toevluchtsoord gevonden: een vredig eiland ver weg van de gevaren van de mensenwereld. Ginger en Rocky verwelkomen daar een kuikentje dat ze de naam Molly geven. Maar hun gezinsgeluk is van korte duur, want op een dag besluit de nieuwsgierige en eigenzinnige Molly om het eiland te verlaten.

Zo komt Molly terecht op de boerderij Fun-Land Farms, met de op het eerste zicht onschuldige slagzin: “Where chickens find their happy endings“. Maar die endings mogen we letterlijk nemen wanneer duidelijk wordt dat Mrs. Tweedy het brein is achter Fun-Land Farms en dat het eigenlijk gaat om een bedrijf dat chicken nuggets maakt. Ginger en co moeten vervolgens proberen om Molly op tijd te redden. “De vorige keer moesten we zien te ontsnappen uit een kippenboerderij, deze keer breken we in”, klinkt het. Vervolgens krijgen we al enkele avontuurlijke beelden te zien.

De regie voor Chicken Run: Dawn of the Nugget is in handen van Sam Fell, die eerder verantwoordelijk was voor Flushed Away. De stemmencast bestaat deels uit stemmen uit Chicken Run die terugkeren. Zo zullen we Miranda Richardson opnieuw horen als Mrs. Tweedy en zal Imelda Staunton opnieuw de stem van de breiende stresskip Bunty verzorgen. Ook Lynn Ferguson (Mac) en Jane Horrocks (Babs) keren terug. Bij de nieuwe stemmen zullen we dan weer Thandiwe Newton (Ginger), Zachary Levi (Rocky), Bella Ramsey (Molly), David Bradley (Fowler), Romesh Ranganathan (Nick), Daniel Mays (Fetcher), Josie Sedgwick-Davies (Frizzle), Peter Serafinowicz (Reginald Smith) en Nick Mohammed (Dr. Fry) te horen zijn.

Bekijk hier de officiële trailer voor Chicken Run: Dawn of the Nugget:

Chicken Run: Dawn of the Nugget verschijnt op vrijdag 15 december op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...