‘Chicken Run: Dawn of the Nugget’ krijgt eerste teaser

In december zal Netflix een oude favoriet terug van onder het stof halen. De streamingdienst komt dan namelijk met Chicken Run: Dawn of the Nugget. Het wordt een sequel van de populaire stopmotionfilm Chicken Run uit 2000. Chicken Run: Dawn of the Nugget heeft nu een eerste teaser gekregen.

Chicken Run komt dit najaar terug. De populaire stopmotionfilm van de animatiestudio Aardman verscheen in 2000, 23 jaar geleden dus. En nu is het eindelijk tijd voor de sequel. Die kreeg de naam Chicken Run: Dawn of the Nugget en zal te vinden zijn op de streamingdienst Netflix.

Chicken Run: Dawn of the Nugget

In Chicken Run volgden we een groep kippen die probeerden te ontsnappen van de legbatterij van Mr en Mrs Tweedy. Ook nu zullen we dezelfde kippen volgen, maar dan na hun ontsnapping. Ginger en co hebben een perfect toevluchtsoord gevonden: een vredig eiland ver weg van de gevaren van de mensenwereld. Ginger en Rocky krijgen ook een kuikentje samen dat ze de naam Molly geven. Maar dan komt er een nieuwe vijand op hun pad en zullen Ginger, Rocky en Molly hun vredig leven op het spel moeten zetten om hun vrienden te redden.

De regie voor Chicken Run: Dawn of the Nugget is in handen van Sam Fell, die eerder verantwoordelijk was voor Flushed Away. Hij laat alvast weten dat ook Mrs Tweedy zal terugkeren. “Ze zeggen dat een film maar zo goed is als z’n slechterik en Gingers aartsvijand Mrs Tweedy is een van de beste aller tijden. Nu wil ze wraak nemen op industriële schaal.” Hij laat ook weten dat Mrs Tweedy nu de “ultieme superschurk uit de jaren 60” is.

Bekijk hier de eerste teaser voor Chicken Run: Dawn of the Nugget:

Chicken Run: Dawn of the Nugget zal op vrijdag 15 december 2023 verschijnen op Netflix.

Meer
Lees meer...