‘Chicken Run’-sequel komt in 2023 naar Netflix

Netflix is duidelijk weer druk bezig met het verzamelen van nieuwe projecten. De streamingdienst werkt al aan verschillende sportdocumentaires, is in onderhandeling met zangeres Adele voor exclusieve content en werkt daarnaast ook superhard aan het eigen imperium. Die plannen vullen ze nu aan met een nieuw nostalgisch project, namelijk een sequel op de stop-motionfilm Chicken Run.

De meest populaire stop-motionfilm Chicken Run krijgt een vervolg en zal vanaf 2023 te zien zijn op Netflix. Dat maakte de streamingdienst bekend. De originele film dateert van 2000 en is voor velen pure nostalgie geworden. Het concept komt van Aardman, een productiemaatschappij die bekendstaat om zijn vele populaire stop-motionprojecten, zoals Wallace & Gromit en Shaun Het Schaap. Ook met Wallace & Gromit heeft Netflix plannen, maar toch zijn wij het meest enthousiast over een tweede Chicken Run.

Chicken Run: Dawn of the Nugget

De eerste film is meer dan 20 jaar oud, maar fungeert nog steeds als grootste stop-motionfilm ooit gemaakt. Het verhaal volgt de kippen van een kippenboerderij in het Engelse York. Op een dag beslist hun eigenaar om alle kippen die niet genoeg eieren leggen, in de pan te gooien. Als gevolg daarvan proberen alle kippen uit de ren te vluchten, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht.

Chicken Run werd een wereldwijd succes en kon rekenen op een score van 97 procent op Rotten Tomatoes. De film won ook verschillende prijzen. Door die populariteit vonden veel fans het bizar dat de film nooit een sequel had gekregen, maar daar brengt Netflix nu dus verandering in. De nieuwe film zal Chicken Run: Dawn of the Nugget heten en toont hoe de ontsnapte kippen een nieuw leven leiden op een eiland, ver weg van alle mensen. En hoewel dat positief lijkt, komt er toch een nieuwe dreiging op hun pad.

Chicken Run: Dawn of the Nugget komt in de loop van 2023 op Netflix.

Bekijk de trailer van de eerste Chicken Run hier:

Meer
Lees meer...