Stemactrice die Ginger in ‘Chicken Run’ insprak mag niet meer meedoen “omdat ze te oud klinkt”

chicken run 2 netflix stemactrice Julia Sawalha geweigerd
Twitter, DreamWorks

De 51-jarige Julia Sawalha, die de stem van hoofdfiguurtje Ginger insprak in de legendarische animatiefilm Chicken Run uit 2000, mag van de producers niet meer meewerken aan het vervolg van de film. Dat meldt de entertainmentwebsite Deadline. De Britse actrice zou volgens hen “te oud klinken”.

De productie achter de nieuwe film liet onlangs aan het management van Sawalha weten dat er voor een jongere stemactrice gekozen werd om het personage Ginger te vertolken. Sawalha klaagt dat ze de kans niet krijgt om een stemtest te doen voor de rol.

Daarom maakte ze zelf een opname van haar stem, publiceerde ze die online én stuurde ze die naar Aardman Animations, de animatiestudio die het vervolg van Chicken Run voor zijn rekening neemt.

Het productiehuis reageerde dat een aantal van de stemmen uit de eerste film nu verouderd klinken, maar dat dat bij de stem van Sawalha niet het geval was. Toch blijft Aardman Animations erbij om de stem van Ginger te laten inspreken door een jongere actrice.

Ook Mel Gibson aan deur gezet

Ook de rol van Rocky, destijds ingesproken door Mel Gibson, zal door een nieuwe stemacteur onder handen genomen worden. Sawalha beweert dat ook Gibson te oud klinkt volgens de producenten.

“Ik voel me onterecht afgewezen”, zegt Sawalha nog tegen Deadline. “Dat ik kwaad ben, is een understatement. Ik voel me machteloos en denk dat er iets niet klopt in dit verhaal. Ik hoor alarmbellen rinkelen.”

Film op Netflix

Dreamworks

Eind juni raakte bekend dat er een tweede film van Chicken Run aan zit te komen en dat die op Netflix te zien zal zijn. In Chicken Run 2 gaat de hoofdrol naar de kippen Rocky en Ginger. Zij zijn ontsnapt uit de kippenboerderij en leiden intussen een leven in een omgeving zonder mensen. Toch loert er nieuw gevaar om de hoek en moeten ze hun idyllische leventje achter zich laten om zichzelf te beschermen.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen