Makers ‘Chicken Run’ en ‘Wallace and Gromit’ maken film voor Netflix

Goed nieuws voor fans van Chicken Run en Wallace en Gromit, want er komt nieuw materiaal van de makers. De nieuwe film zou tegen Kerstmis 2020 verschijnen op Netflix. Al zal het er wel wat anders uitzien dan we van de makers gewoon zijn.

Nu Netflix de concurrentie van Disney+ voelt, pakt de streamingdienst aan de lopende band uit met nieuwe samenwerkingen. Zo zal Nickelodeon een spin-offreeks maken rond Octo, het nevenpersonage van Spongebob Squarepants. Maar Netflix heeft nog getalenteerde animators kunnen strikken. De studio Aardman, bekend van onder andere Chicken Run en Wallace and Gromit, zal een film maken voor de streamingdienst.

Robin Robin Netflix
Aardman

Robin Robin

De films zal luisteren naar de naam Robin Robin en staat gepland voor de kerstperiode van 2020. Het wordt omschreven als een “geanimeerde, muzikale kortfilm” waarin opnieuw dieren de hoofdrol zullen spelen.

De hoofdrol is weggelegd voor Robin, een kleine vogel. Robin raakt verloren en wordt opgevoed door een familie muizen. Het zal een verhaal worden met muziek als rode draad. Dat is volgens Sarah Cox, executive creative director bij Aardman, iets waar hun animaties perfect geschikt voor zijn.

Geen plasticine

Aardman, de studio achter Wallace and Gromit en Chicken Run, staat natuurlijk bekend voor het gebruik van plasticine in de films. Het gaf de studio z’n unieke stem binnen de wereld van de animatiefilm.

Maar hoewel de studio dus bekendstaat voor het gebruik van plasticine, zal de film voor Netflix geen gebruik maken van het knutselmateriaal. Wel zal er nog steeds geknutseld worden voor de film. Zo zal het hoofdpersonage gemaakt worden van hars met een buitenkant van vilt.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...