Octo van ‘Spongebob Squarepants’ krijgt spin-off op Netflix

Netflix heeft nieuwe plannen om de concurrentie aan te gaan met Disney+. Daarom willen ze volop inzetten op animatiereeksen. Waarvoor ze een deal van 200 miljoen dollar (181 miljoen euro) aangingen met Nickelodeon. Deze houdt in dat oudere reeksen van Nickelodeon te vinden zullen zijn op Netflix, maar er zullen ook exclusieve reeksen gemaakt worden voor de streamingdienst.

Iedereen die jong was in de nillies heeft waarschijnlijk wel heel wat uurtjes versleten met het kijken naar Spongebob Squarepants. En nu kunnen we al die uren opnieuw beleven, want er komt een nieuwe spin-off van onze favoriete spons en die zal volledig in het teken staan van niemand minder dan de grumpy Octo.

Nickelodeon

De nieuwe Netflixreeks rond Spongebob maakt deel uit van de nieuwe deal tussen Netflix en Nickelodeon. Die deal is 200 miljoen dollar (181 miljoen euro) waard en gaat over verschillende oude en nieuwe animatiereeksen. Met die deal wil Netflix waarschijnlijk proberen om een antwoord te bieden op Disney+, waar alle reeksen en films van Disney op te vinden zijn.

Zo zijn Rocko’s Modern Life: Static Cling en Invader Zim: Enter the Florpus sinds kort te vinden op Netflix. Maar nu is ook bekend wat de eerste originele reeks van Nickelodeon voor Netflix wordt. Het zou gaan om een spin-off van Spongebob. Volledig in het teken van zuurpruim/relatable king Octo (Squidward in de Engelstalige versie).

Octo

Hoewel we Octo als kind een vreselijke zagevent vonden, moeten we nu steeds meer toegeven dat we hem begrijpen. Je moet maar eens overal waar je komt, geconfronteerd worden met een hyperactieve spons als Spongebob. Of met een luie zeester die letterlijk onder een steen woont. Een mens (of octopus in dit geval) zou voor minder nors worden. En zoals zo veel memes het al zeiden, ouder worden is eigenlijk merken dat je meer wordt als Octo dan als Spongebob.

We kijken daarom dus al enorm uit naar de reeks van Octo, want de relatable octopus verdient ook zijn plekje in de schijnwerpers. Waar de reeks juist over zal gaan, is nog niet geweten. Wel zou het een muzikale wending krijgen. En dat is natuurlijk niet zo vreemd, want elke Spongebob-fan weet natuurlijk dat Octo een geoefend klarinetspeler is.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...