Netflix gaat docureeks maken over tenniswereld en begint op Australian Open

Het begin van het jaar betekent in de tenniswereld ook de allereerste grand slam. Elk jaar in januari gaat in Melbourne de Australian Open van start, waar de beste tennissers en tennissters ter wereld strijden om een van de belangrijkste titels van het seizoen. Om de sfeer en spanning van zo een groot toernooi, en alle komende toernooien, weer te geven, gaat Netflix nu een reportagereeks maken. De opnames daarvoor zullen beginnen tijdens deze editie van het Australische grandslamtoernooi. Wanneer het precies zal uitkomen is niet geweten.

Er is nog nooit zoveel geschreven over de Australian Open als dit jaar. Twee weken geleden, nog voor het toernooi begon, stond iedere nieuwssite al vol met het drama rond tennisser Novak Djokovic. Die soap bleef tot gisteren, 16 januari 2022, aanslepen. Uiteindelijk werd Djokovic toch het land uitgestuurd en zal hij zijn titel dit jaar niet verdedigen. Netflix heeft er dus een uitdagend jaar uitgekozen om een nieuwe tennisdocumentaire te draaien, de eerste aflevering zal alvast een spannende worden.

Belangrijkste toernooien

Na de opnames op de Australian Open zal Netflix ook de volgende drie grandslamtoernooien van dichterbij volgen. In mei is er Roland Garros in Parijs, in juni volgt Wimbledon in Londen en in september is er de US Open in New York. Ook daartussen zullen de documentairemakers nog enkele grote wedstrijden en tennissterren volgen. Het grootste doel van de nieuwe serie is om het publiek een blik te gunnen achter de schermen van het professionele tennis, net zoals het dat eerder ook al deed in Sunderland ‘Til I Die, over voetbalploeg Sunderland, en Formula 1: Drive to Survive, over Formule 1.

Hoe de reportage er voor de rest zal komen uit te zien, is niet geweten. Wat we wel weten is, is dat de reeks een deal heeft met de tennisorganisaties ATP en WTA, waardoor het zowat alle wedstrijden en toernooien over de hele wereld kan volgen. De documentaire zal gemaakt worden door Box to Box Films, die ook bij Formula 1: Drive to Survive aan het roer staat. Die reeks werd alvast heel warm ontvangen en maakte van heel wat kijkers fervente Formule 1-fans. We zijn benieuwd of dat bij deze tennisdocumentaire ook het geval zal zijn.

Meer
Lees meer...