Formule 1-docu ‘Drive to Survive’ op Netflix krijgt vierde seizoen

Netflix heeft zojuist bekendgemaakt dat Drive to Survive hernieuwd is voor een vierde seizoen. Deze succesvolle docureeks volgt het reilen en zeilen achter de schermen van de Formule 1.

Begin 2019 verscheen het eerste seizoen van Drive to Survive op Netflix. Voor deze docureeks kreeg de streamingdienst unieke toegang achter de schermen van de miljardenindustrie die de Formule 1 is. Het programma focust daarbij niet enkel op de toppers zoals Lewis Hamilton, maar toont ook het gevecht in het midden van het pak en de strijd om te overleven bij de rijders die minder presteren.

Succes en kritiek

Die meer verhalende manier van het weergeven van een lang seizoen in de Formule 1 kreeg al snel veel lof lokte – vooral in de Verenigde Staten – heel wat nieuwe fans naar de koninginneklasse van de motorsport. De fanbase over de oceaan is zelfs zo groot geworden dat de VS er met de GP Miami volgend jaar een tweede Grand Prix bijkrijgt.

Toch kreeg Drive to Survive vooral sinds het derde seizoen ook steeds meer kritiek. Het programma zou bepaalde zaken namelijk uit de context trekken en rivaliteiten in beeld brengen die in het echt veel minder betekenen.

Hamilton vs Verstappen

Dat belette de makers er echter niet van om ook in 2021 de Formule 1 te volgen en dus krijgen we begin 2022 een vierde seizoen van Drive to Survive. Het zal alvast spannend afwachten zijn of de focus ook deze keer op de minder bekende rijders zal liggen, want voor het eerst in jaren is de strijd aan de top van het kampioenschap namelijk razend spannend. Max Verstappen is er met zijn Red Bull in geslaagd Mercedes eindelijk het vuur aan de schenen te leggen, met de nodige incidenten en drama die daarbij komen kijken.

Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...