‘Chicken Run: Dawn of the Nugget’ verschijnt in december op Netflix

Binnenkort komt de Chicken Run-sequel uit op Netflix. Dat project werd vorig jaar al aangekondigd, maar heeft nu dus ook eindelijk een releasedatum. Vanaf 15 december zou Chicken Run: Dawn of the Nugget wereldwijd te zien zijn op de streamingdienst.

De meest populaire stop-motionfilm Chicken Run krijgt een vervolg en zal vanaf december 2023 te zien zijn op Netflix. De originele film dateert van 2000 en is voor velen pure nostalgie geworden. Het concept komt van Aardman, een productiemaatschappij die bekendstaat om zijn vele populaire stop-motionprojecten, zoals Wallace & Gromit en Shaun Het Schaap.

Chicken Run

Het originele verhaal van Chicken Run volgt de kippen van een kippenboerderij in het Engelse York. Op een dag beslist hun eigenaar om alle kippen die niet genoeg eieren leggen, in de pan te gooien. Als gevolg daarvan proberen alle kippen uit de ren te vluchten, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht.

Chicken Run werd meteen na de release een groot succes en is ook nu nog steeds een favoriet van velen. Het is dan ook best opvallend dat het tot nu heeft geduurd vooraleer de film een vervolg kreeg. De nieuwe film zal Chicken Run: Dawn of the Nugget heten en toont hoe de ontsnapte kippen een nieuw leven leiden op een eiland, ver weg van alle mensen. En hoewel dat positief lijkt, komt er toch een nieuwe dreiging op hun pad.

Chicken Run: Dawn of the Nugget verschijnt op 15 december op Netflix. In de Engelse stemmencast maken onder andere Zachary Levi (Shazam! Fury of the Gods), Bella Ramsey (The Last of Us), Thandiwe Newton (Westworld) en Lynn Ferguson hun opwachting. Wie de Vlaamse stemmen zijn, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...