‘The Last of Us’-showrunner Craig Mazin geeft update over tweede seizoen

De release ervan lijkt ondertussen al een eeuwigheid geleden, maar The Last of Us is nog steeds een van de meest succesvolle series van het jaar. Het is dan ook logisch dat fans massaal uitkijken naar het vervolg ervan. Toch zullen die, deels door de stakingen in Hollywood, nog even geduld moeten hebben. In een recent interview heeft showrunner Craig Mazin wel enkele updates over dat tweede seizoen van The Last of Us gegeven.

Het eerste seizoen van The Last of Us sleepte maar liefst 24 Emmynominaties in de wacht en kan dus een enorm succes genoemd worden. De komst van een tweede seizoen is dan ook geen verrassing. Dat seizoen zal zich vooral focussen op de verhaallijn uit de game The Last Of Us Part II. Het vervolg op de populaire HBO-serie zal wel ten vroegste voor 2025 zijn. Er is namelijk nog heel wat werk te doen voor de opnames effectief van start kunnen gaan.

Het belangrijkste op dat vlak is misschien wel de casting. Eerder bevestigden de makers al dat Bella Ramsey, ondanks de tijdssprong, Ellie zal blijven spelen. Ook Pedro Pascal keert terug als Joel, net als Gabriel Luna als zijn broer Tommy.

Casting Abby

Er zijn echter ook heel wat nieuwe personages in het tweede seizoen, dat zich vijf jaar later afspeelt. Het gaat hierbij onder andere om Dina, Jesse en Lev, bekende namen uit de game. Maar de belangrijkste nieuwkomer wordt ongetwijfeld Abigail ‘Abby’ Anderson. Fans van de franchise weten dat die casting niet eenvoudig is, omdat Abby een heel specifieke, zeer gespierde, look heeft.

Toch lijken de makers haar mogelijk gevonden te hebben. “Misschien”, zegt Craig Mazin daarover aan The Hollywood Reporter. “De staking heeft ons vertraagd, want we waren druk bezig. De casting van Abby was het eerste dat we wilden regelen. In het verleden is er veel kritiek gekomen op onze casting en dat zal waarschijnlijk ook in de toekomst het geval zijn. Maar ik denk dat we het de vorige keer goed hebben gedaan en de kijkers lijken dat uiteindelijk ook te vinden.

Meer
Lees meer...