‘The Last of Us’: Dit mogen we verwachten voor Joel (Pedro Pascal) is seizoen 2

Hoewel het nog lang wachten is op het tweede seizoen van The Last of Us wordt er nu al volop vooruitgekeken naar dat vervolg. Daarbij duiken uiteraard enkele grote, cruciale vragen op, onder andere over Joel (Pedro Pascal).

Exact één maand geleden kwam de seizoensfinale van The Last of Us uit. Die HBO-reeks is bij ons nog steeds te zien op Steamz en kreeg haast unaniem positieve commentaren. Die laatste aflevering eindigde relatief goed, maar dat wil niet zeggen dat er in de toekomst geen nieuwe problemen zullen opduiken.

The Last of Us Part II

Let op: spoilers op basis van de game The Last of Us Part II.

Het eerste seizoen van The Last of Us was grotendeels gebaseerd op de gelijknamige videogame. De makers besloten alleen om voor de verhaallijn het geweld iets terug te schroeven en enkele personages een stuk meer uit te diepen.

Joel

Als het tweede seizoen de verhaallijn volgt van de game The Last of Us Part II staat er de kijkers die dat spel niet kennen alvast meteen een enorme schok te wachten. In dat game – dat zich vijf jaar later afspeelt – sterft Joel, gespeeld door Pedro Pascal, namelijk haast direct. Het personage Joel is daarna enkel nog sporadisch in flashbacks te zien.

Of dat ook in de serie The Last of Us zal gebeuren, is voorlopig nog niet echt duidelijk. Bella Ramsey, die Ellie speelt, lijkt alvast geen voorstander. “Ik weet niet of ik er emotioneel klaar voor ben”, zei ze recent in Esquire. Pedro Pascal daarentegen lijkt er wel al klaar voor. “Het zou niet logisch zijn om de eerste game zo getrouw te volgen, om daarna wel zwaar af te dwalen”.” Hij kijkt me aan, ogen stralend van ondeugendheid, en haalt weer zijn schouders op. “Dus ja, dat is mijn eerlijke antwoord”, blikt hij vooruit.

Craig Mazin

De eindbeslissing zal uiteindelijk komen te liggen bij showrunners Craig Mazin en Nail Druckmann, maar zij willen uiteraard nog niets concreet lossen. “Het zou voor iedereen moeten duidelijk zijn dat ik geen schrik heb om personages te vermoorden. Maar het is ook belangrijk om te vermelden dat wij ons allebei niet beperkt voelen door het bronmateriaal”, blijft Mazin op de vlakte.

Meer
Lees meer...