‘The Last of Us’ krijgt in het tweede seizoen meer geïnfecteerden

Het tweede seizoen van The Last of Us zal heel wat meer met de schimmel Cordyceps besmette mensen bevatten dan het eerste seizoen. Dat heeft showrunner Craig Mazin laten weten. Daarmee willen de makers de reeks meer op de game van The Last of Us doen lijken.

Let op: dit artikel bevat lichte spoilers over The Last of Us.

Tijdens The Last of Us heerst er een voortdurende dreiging van geïnfecteerden. Daardoor moeten Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) constant op hun goede zijn. Toch krijgen we tijdens de reeks eigenlijk niet zo vaak besmette mensen te zijn. Aanvankelijk zijn er nog enkele scènes met schimmelmutanten, maar na de vijfde aflevering zijn die zo goed als afwezig.

Die beslissing kreeg op sociale media al regelmatig kritiek van fans van de game The Last of Us. Daarin komen de geïnfecteerden namelijk veel vaker voor.

Actiescènes

Dat alles zal in het tweede seizoen van The Last of Us veranderen enigszins veranderen. Tijdens de promo-interview in de aanloop naar de seizoensfinale hebben showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann meer uitleg gegeven over hun beslissing daaromtrent. In de game draait heel veel rond Joel die mensen moet vermoorden, omdat er uiteraard de nodige uitdagingen moeten zijn voor de gamers. Omdat televisie een meer passief medium is en het de bedoeling is dat je meeleeft met Joel besloten de makers van The Last of Us om dat geweld fors af te zwakken in de reeks.

“Of het nu gaat om raiders, kannibalen, FEDRA-agenten of geïnfecteerden, in de game moet er heel wat gedood worden. In totaal moet je als Joel zeker meer dan honderd kills hebben om het spel uit te spelen”, legt Mazin uit. “Dat is veel meer dan we in de reeks wilden”, voegt Druckmann daaraan toe.

Het duo showrunners besloot daarom om enkel actiescènes te behouden die een emotionele impact hedden om de hoofdpersonages. De reeks gaat namelijk veel meer om de onderlinge relatie tussen Joel en Ellie. Door die beslissing te nemen, voelen de doden die wel in de reeks opgenomen zijn – zoals Tess, Bill, Frank … – ook veel harder aan.

Tweede seizoen

“Er komt nog meer The Last of Us aan, en ik denk dat de balans niet altijd binnen een aflevering of zelfs van aflevering tot aflevering ligt, maar van seizoen tot seizoen. Het is heel goed mogelijk dat er later nog veel meer geïnfecteerden zijn, en misschien ook nieuwe soorten”, blikt Craig Mazin cryptisch vooruit.

Meer
Lees meer...