‘The Last of Us’: Deze acteur speelde bijna de rol van Joel

Sinds vandaag staat de voorlaatste aflevering van The Last of Us seizoen 1 op Streamz. Daarin schitteren Bella Ramsey en Pedro Pascal in de hoofdrollen. Die laatste heeft daardoor zijn status als ‘een van de populairste acteurs van het moment’ nog maar eens versterkt. Al had het geen haar gescheeld of de rol van Joel werd door een andere acteur gespeeld.

We overdrijven niet als we The Last of Us een van de beste series van het moment noemen. Week na week weet de HBO-reeks, die bij ons te zien is via Streamz, opnieuw te overtuigen met spannende verhaallijnen en indrukwekkende acteerprestaties van Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie).

Toch stond de keuze voor Pascal als Joel niet sinds het begin vast. In eerste instantie wilde de productie namelijk beroep doen op Blade-acteur Mahershala Ali.

The Last of Us

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven. De reeks nadert ondertussen al zijn einde, want volgende week verschijnt de negende en laatste aflevering op Streamz. Een tweede seizoen is ondertussen bevestigd.

Mahershala Ali 

Mahershala Ali in ‘Blade’ (Bron: Marvel Studios)

Hoewel hoofdrolspeler Pedro Pascal ondertussen een van de meest besproken acteurs op sociale media is, was hij bijna niet te zien geweest in de reeks. Dat liet acteur Jeffrey Pierce, die de stem van Joels broer Tommy inspreekt in de originele game, weten aan The Direct.

“Er was eerst sprake van Mahershala Ali als Joel. Toen wist ik al zeker dat ik de rol van Tommy niet zou krijgen”, vertelde hij. “Uiteindelijk kozen ze toch voor Pedro Pascal en toen wist ik dat het ook niet ging gebeuren. Ik ben namelijk al ouder dan hem.”

De rol van Joel ging dus bijna naar de 49-jarige acteur Mahershala Ali. Hij is bij het grote publiek vooral bekend door zijn rollen in Moonlight en Green Book. Voor beide films kreeg hij de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in een film. Daarnaast zal hij volgend jaar ook te zien zijn in de nieuwe Marvelfilm Blade.

Meer
Lees meer...