‘The Last of Us’, met hoofdrolspelers Pedro Pascal en Belle Ramsey, krijgt eerste officiële trailer

De aankomende nieuwe HBO-serie The Last of Us heeft een eerste officiële trailer gekregen. Na een uitgebreide teaser iets meer dan twee maanden geleden krijgen we zo nog meer beelden te zien van hoofdrolspelers Pedro Pascal (47) als Joel en Bella Ramsey (19) als Ellie en hun tocht door de Verenigde Staten.

The Last of Us van gamedeveloper Naughty Dog is een van de meest bekroonde en best verkochte games ooit. Het spel wordt uitgegeven door Sony en is dus alleen beschikbaar voor PlayStation. Twee jaar geleden kwam er na acht jaar wachten met The Last of Us Part II eindelijk een opvolger uit. Ook deze sequel viel in de prijzen.

Belle Ramsey en Pedro Pascal

Het is dan ook niet verwonderlijk dat HBO de rechten heeft gekocht om de game te herwerken tot een serie. Daarvoor wist het Craig Mazin, maker van de succesreeks Chernobyl, binnen te halen. Hij zal samen met Neil Druckmann, bedenker van de game, het scenario schrijven voor The Last of Us. Carolyn Strauss (Game of ThronesChernobyl) is een van de producers. De hoofdrollen in The Last of Us zijn weggelegd Belle Ramsey (Game of Thrones, His Dark Materials) en Pedro Pascal (Game of ThronesNarcosThe Mandalorian).

De aankondiging van de serie The Last of Us dateert al van meer dan anderhalf jaar geleden. Op 26 september – Outbreak Day, of de dag waarop in het spel de apocalyps begint – kregen de dan eindelijk een eerste teaser van de reeks te zien. Die kreeg meteen veel complimenten van de fans van de franchise.

Joel en Ellie

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven. Tijdens reis vecht Joel tegen zijn trauma’s terwijl hij een meisje beschermt dat de laatste hoop van de mensheid vertegenwoordigt. Zij blijkt namelijk immuun te zijn voor het virus dat de mensheid teistert.

Bekijk hier de trailer van The Last of Us:

The Last of Us verschijnt vanaf 15 januari 2023 op HBO en bij ons vermoedelijk op Streamz.

Meer
Lees meer...