Bella Ramsey (‘Game of Thrones’) en Pedro Pascal spelen hoofdrol in HBO-reeks over game ‘The Last of Us’

HBO heeft de twee hoofdrolspelers gecast voor zijn aankomende reeks over de populaire game The Last of Us. Het gaat om Pedro Pascal (45) als Joel en Bella Ramsey (17) als Ellie. Dat schrijven de websites Deadline en The Hollywood Reporter.

The Last of Us van gamedeveloper Naughty Dog is een van de meest bekroonde en best verkochte games ooit. Het spel wordt uitgegeven door Sony en is dus alleen beschikbaar voor PlayStation. Vorig jaar kwam er na zeven jaar met The Last of Us Part II eindelijk een opvolger uit. Ook deze sequel viel in de prijzen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat HBO de rechten heeft gekocht om de game te herwerken tot een serie. Daarvoor wist het Craig Mazin, maker van de succesreeks Chernobyl, binnen te halen. Hij zal samen met Neil Druckmann, bedenker van de game, het scenario schrijven voor The Last of Us. Carolyn Strauss (Game of Thrones, Chernobyl) is een van de producers.

Joel en Ellie

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven. Tijdens reis vecht Joel tegen zijn trauma’s terwijl hij een meisje beschermt dat de laatste hoop van de mensheid vertegenwoordigt.

Joel en Ellie in de game The Last of Us – Bron: Sony

Pedro Pascal en Bella Ramsey

Het is niet de eerste keer dat Pedro Pascal en Bella Ramsey in dezelfde serie te zien zullen zien. Beiden deden namelijk ook mee in HBO’s megahit Game of Thrones. Daar hadden hun personages Lyanna Mormont en Oberyn Martell wel nooit een scène samen.

Ramsey was recent ook nog onder andere te zien in His Dark Materials. Pedro Pascal schitterde dan weer als DEA-agent Javier Peña in Narcos op Netflix en als hoofdrolspeler van The Mandalorian op Disney+.

Bella Ramsey als Lyanna Mormont en Pedro Pascal als Oberyn Martell in Game of Thrones – Bron: HBO
Meer
Lees meer...