‘The Last of Us: Part II’ grote winnaar bij Game Awards

De post-apocalyptische game The Last of Us: Part II heeft maar liefst zes prijzen gewonnen tijdens de Game Awards, de meest prestigieuze prijsuitreiking van de game-industrie.

The Last of Us: Part II ging aan de haal met de hoofdprijs in de categorieën game van het jaar, beste regie, beste verhaal, beste audio-ontwerp, beste acteerprestatie en innovatie in toegankelijkheid. De game kreeg die laatste prijs omdat er elementen zijn toegevoegd waardoor slechtzienden, slechthorenden en mensen met een andere fysieke beperking het spel ook kunnen spelen.

Goede recensies

Dat de game van de ontwikkelaar Naughty Dog als grote winnaar uit de bus kwam, is geen verrassing. De game werd op veel gejuich onthaald door de recensenten. The Last of Us: Part II kreeg bijvoorbeeld van de gamesite IGN een score van 10/10.

Terwijl de recensenten zeer blij waren met de game, reageerden veel fans teleurgesteld na hun speelsessie. Zo zijn veel gamers niet te spreken over de richting die het verhaal uitgaat.

Meermaals uitgesteld

De lancering van de game is er ook niet zonder slag of stoot gekomen. De opvolger op de kaskraker The Last of Us werd namelijk meermaals uitgesteld. Het spel werd voor de eerste keer aangekondigd tijdens een evenement van PlayStation op 3 december 2016.

Het historische actiespel Ghost of Thushima sleepte eveneens meerdere prijzen in de wacht, namelijk die voor beste stijl en de publieksprijs. Among Us, de verrassing van 2020, won de prijs voor beste multiplayerspel.

Meer
Lees meer...