Left Right
scrollTop top

‘Among Us’ krijgt binnenkort update met leuke nieuwtjes


Among Us
© Innersloth

Hét spel van het moment is zonder twijfel Among Us. Helemaal nieuw is het niet, maar het spel dat uitkwam in 2018 won de laatste weken enorm aan populariteit. Daarom komt er binnenkort ook een nieuwe versie, waarin er enkele leuke nieuwe features te vinden zullen zijn.

Among Us werkt op dit moment aan nieuwe features die het spel nog spannender kunnen maken. Op dit moment zijn die nieuwe elementen in de testfase, maar misschien worden ze binnenkort voor iedereen toegevoegd aan het spel.

Among Us

Je kan Among Us een beetje zien als een vereenvoudigde versie van De Mol of Weerwolven van Wakkerdam. Samen met drie tot negen spelers vorm je de bemanning van een ruimteschip. Het doel van het spel is om het ruimteschip te doen vertrekken. Maar één van de spelers (of meer wanneer je met veel speelt) is eigenlijk geen deel van de bemanning en probeert de boel te saboteren.

Die sabotage gaat van het uitvoeren van neptaken tot het uitmoorden van de bemanningsleden. Wie uitgemoord is, verandert in een geest. Daardoor kan je door de muren lopen en de bemanning nog steeds verder helpen, maar interactie met de andere bemanningsleden wordt daardoor moeilijker.

Het spel kan zo dus ook op twee manieren gewonnen worden. Als bemanningslid kan je winnen als alle taken volbracht zijn of als je de bedrieger(s) kan ontmaskeren en vermoorden. Als bedrieger (imposter) win je wanneer je voldoende opdrachten hebt kunnen saboteren of wanneer je zo veel bemanningsleden hebt omgebracht dat er nu evenveel bedriegers als bemanningsleden in het spel zijn.

Nieuwe features

Aanvankelijk werkte de spelontwikkelaar Innersloth aan een vervolg. Maar door de enorme populariteit van het originele spel besliste de ontwikkelaar om gewoon verder te bouwen op Among Us. Zo kunnen sommigen nu al de bètaversie spelen.

Wie op Steam Among Us speelt, kan die nieuwe functies nu dus al ontdekken. Het gaat daarbij onder andere om anoniem stemmen. De stemrondes, waarbij spelers moeten stemmen op de bedrieger(s), verlopen momenteel altijd openbaar, maar door de nieuwe update zal je er dus voor kunnen kiezen om de stemming anoniem te laten verlopen. Zo weet je dus niet wie er op wie heeft gestemd. Verder zit er in de bètaversie ook een optie om de taakbalk te verwijderen of enkel te laten verschijnen tijdens meetings. Tot slot is er in de nieuwe update ook meer aandacht voor kleurenblinde spelers. Voor sommige opdrachten moet je kabels met dezelfde kleur verbinden. En da’s natuurlijk niet makkelijk voor kleurenblinde spelers. Door symbooltjes toe te voegen, wordt het ook voor wie kleurenblind is haalbaarder.

Innersloth heeft nog niet bevestigd of deze features voor iedereen beschikbaar zullen worden en wanneer dat dan zou zijn. Maar voorlopig lijken de vernieuwingen wel in de smaak te vallen.

Je kan Among Us voor 3,99 euro kopen op Steam. Of gratis downloaden voor Android of iOS.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899