‘The Last of Us’, met hoofdrolspelers Pedro Pascal en Belle Ramsey, krijgt eerste veelbelovende trailer

HBO heeft eerder deze week een eerste trailer gelost van The Last of Us. De langverwachte reeks is gebaseerd op de razend populaire en gelijknamige PlayStation-game. In de trailer zie we niet alleen hoofdrolspelers Pedro Pascal (47) als Joel en Bella Ramsey (19) als Ellie, maar ook een eerste preview van de zombies.

The Last of Us van gamedeveloper Naughty Dog is een van de meest bekroonde en best verkochte games ooit. Het spel wordt uitgegeven door Sony en is dus alleen beschikbaar voor PlayStation. Twee jaar geleden kwam er na acht jaar wachten met The Last of Us Part II eindelijk een opvolger uit. Ook deze sequel viel in de prijzen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat HBO de rechten heeft gekocht om de game te herwerken tot een serie. Daarvoor wist het Craig Mazin, maker van de succesreeks Chernobyl, binnen te halen. Hij zal samen met Neil Druckmann, bedenker van de game, het scenario schrijven voor The Last of Us. Carolyn Strauss (Game of ThronesChernobyl) is een van de producers. De hoofdrollen in The Last of Us zijn weggelegd Belle Ramsey (Game of Thrones, His Dark Materials) en Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos, The Mandalorian).

Joel en Ellie in de game The Last of Us – Bron: Sony

Outbreak Day

De aankondiging van de serie The Last of Us dateert al van anderhalf jaar geleden. Sindsdien is het wachten op meer nieuws. Fans van de game hadden echter al voorspeld dat dat er zou komen op 26 september. Dat is in het spel namelijk de dag apocalyps begint, beter bekend als Outbreak Day.

En die voorspelling bleek terecht, want HBO deelde maandag een eerste uitgebreide trailer van The Last of Us. Daarin zien we Pedro Pascal en Bella Ramsey aan het werk, maar krijgen we ook een eerste beeld van de wereld waarin ze zich bevinden. Op het einde komt er zelfs kort een zombie in beeld. Fans reageren alvast enthousiast op de eerste beelden

Joel en Ellie

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven. Tijdens reis vecht Joel tegen zijn trauma’s terwijl hij een meisje beschermt dat de laatste hoop van de mensheid vertegenwoordigt. Zij blijkt namelijk immuun te zijn voor het virus dat de mensheid teistert.

Bekijk de trailer van The Last of Us:

The Last of Us verschijnt in 2023 op HBO en bij ons vermoedelijk op Streamz.

Meer
Lees meer...