‘The Last of Us’ vernieuwd voor tweede seizoen

Goed nieuws voor de fans van The Last of Us. HBO heeft zijn nieuwe successerie namelijk zojuist vernieuwd voor een tweede seizoen. Die aankondiging komt niet als een verrassing na de goede cijfers die eerste aflevering van de reeks konden voorleggen.

The Last of Us is nog maar twee afleveringen ver, maar kan nu al een succes genoemd worden. In de Verenigde Staten keken op de eerste dag maar liefst 4,7 miljoen mensen naar de seizoenspremière. Dat is het tweede hoogste cijfer voor een nieuwe lancering op HBO in meer dan tien jaar. Na een week is dat aantal opgeklommen tot 18 miljoen kijkers. Aflevering 2 deed zelfs nog beter met 5,7 miljoen kijkers in de VS tijdens de eerste dag. Die stijging van 22 procent is de grootste kijkersgroei in week 2 voor een HBO Original-fictieserie ooit.

Bovendien kan The Last of Us op de gerenommeerde website Rotten Tomatoes nog steeds indrukwekkende cijfers voorleggen met een score van 97 procent van de recensenten en 96 procent van de kijkers.

Tweede seizoen

Eerder deze week speculeerde hoofdrolspeelster Bella Ramsey dan ook al over een tweede seizoen. Zij kon toen wel nog officiële bevestiging geven, maar liet weten dat de kans dat er een vervolg zou komen op The Last of Us “vrij waarschijnlijk” was. En nu HBO dus wel het verlossende nieuwe gebracht dat er inderdaad een tweede seizoen komt.

Wanneer we dat mogen verwachten, is nog niet duidelijk. Het eerste seizoen van The Last of Us duurt alvast nog zeven weken.

Joel en Ellie

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven. Tijdens die reis vecht Joel tegen zijn trauma’s terwijl hij een meisje beschermt dat de laatste hoop van de mensheid vertegenwoordigt. Zij blijkt namelijk immuun te zijn voor het virus dat de mensheid teistert.

The Last of Us krijgt iedere maandag een nieuwe aflevering op Streamz.

Meer
Lees meer...