‘The Last of Us’ opent met indrukwekkende cijfers voor HBO

De eerste aflevering van de langverwacht prestigereeks The Last of Us op HBO en HBO Max ging in de Verenigde Staten in première met maar liefst 4,7 miljoen kijkers. Daarmee is het de tweede best bekeken serie van HBO in meer dan twaalf jaar.

The Last of Us van gamedeveloper Naughty Dog is een van de meest bekroonde en best verkochte games ooit. Toen HBO de rechten op de game kocht en Craig Mazin, maker van de succesreeks Chernobyl, binnenhaalde voor het scenario waren de verwachtingen dan ook hooggespannen.

Toch moesten fans lang wachten voor ze ook echt naar de eerste aflevering van The Last of Us konden kijken. Die verscheen afgelopen zondag in de Verenigde Staten op HBO en HBO Max en is bij ons sinds deze week te zien op Streamz. Ook de komende negen weken komt er telkens een nieuwe aflevering uit.

Goede ratings en kijkcijfers

En die eerste aflevering is alvast zeer goed onthaald. The Last of Us heeft op dit moment op Rotten Tomatoes namelijk 96 procent bij de kijkers en zelfs 99 procent bij de recensenten. En ook de kijkcijfers overtreffen de verwachtingen. Volgens TV Line stemden in de Verenigde Staten namelijk 4,7 miljoen mensen af op de première. Dat aantal vertegenwoordigt voor een HBO-serie meestal zo’n 20 à 40 procent van het totale aantal kijkers van een aflevering in de VS.

4,7 miljoen kijkers voor een lancering is het tweede hoogste voor HBO sinds Broadwalk Empire in september 2012 van start ging met 7 miljoen kijkers. Enkel het ongenaakbare House of the Dragon debuteerde afgelopen zomer met meer kijkers, namelijk bijna 10 miljoen. Maar het zeer populaire Euphoria moest het bij de eerste aflevering van seizoen 2 stellen met amper de helft van The Last of Us.

Meer
Lees meer...