‘The Last of Us’: Nieuwe topserie krijgt ultieme trailer vlak voor release

Volgende week gaat de langverwachte prestigieuze reeks The Last of Us eindelijk van start. De eerste aflevering zal vanaf maandag 16 januari te bekijken zijn via Streamz en kreeg nu nog een ultieme trailer.

The Last of Us van gamedeveloper Naughty Dog is een van de meest bekroonde en best verkochte games ooit. Het spel wordt uitgegeven door Sony en is dus alleen beschikbaar voor PlayStation. Iets meer dan wee jaar geleden kwam er na acht jaar wachten met The Last of Us Part II eindelijk een opvolger uit. Ook deze sequel viel in de prijzen.

Heel positieve recensies

Het is dan ook niet verwonderlijk dat HBO de rechten heeft gekocht om de game te herwerken tot een serie. Daarvoor wist het Craig Mazin, maker van de succesreeks Chernobyl, binnen te halen. Hij zal samen met Neil Druckmann, bedenker van de game, het scenario schrijven voor The Last of Us. Carolyn Strauss (Game of ThronesChernobyl) is een van de producers. De hoofdrollen in The Last of Us zijn weggelegd Belle Ramsey (Game of Thrones, His Dark Materials) en Pedro Pascal (Game of ThronesNarcosThe Mandalorian).

Bijna twee jaar na de aankondiging van de serie The Last of Us zal de eerste aflevering vanaf maandag eindelijk te zien zijn op Streamz. De Vlaamse streamingdienst mag door zijn deal met HBO namelijk de topserie toevoegen aan zijn catalogus. En uit de eerste reacties van mensen die de reeks al konden bekijken, blijkt dat die zeker de moeite is. Op Rotten Tomatoes krijgt The Last of Us van de recensenten op dit moment namelijk een indrukwekkende 97 procent.

Joel en Ellie

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven. Tijdens reis vecht Joel tegen zijn trauma’s terwijl hij een meisje beschermt dat de laatste hoop van de mensheid vertegenwoordigt. Zij blijkt namelijk immuun te zijn voor het virus dat de mensheid teistert.

Bekijk hier de trailer van de eerste aflevering van The Last of Us:

The Last of Us is vanaf maandag 16 januari 2023 te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...