Topreeks ‘The Last of Us’ volgende maand te zien op Streamz

De prestigieuze en langverwachte reeks The Last of Us zal vanaf maandag 16 januari 2023 te zien zijn op Streamz. Dat heeft de Vlaamse streamingdienst zojuist bekendgemaakt. Daarmee komt de reeks iedere week één dag na de Amerikaanse uitzending op HBO al in onze huiskamers.

The Last of Us van gamedeveloper Naughty Dog is een van de meest bekroonde en best verkochte games ooit. Het spel wordt uitgegeven door Sony en is dus alleen beschikbaar voor PlayStation. Twee jaar geleden kwam er na acht jaar wachten met The Last of Us Part II eindelijk een opvolger uit. Ook deze sequel viel in de prijzen.

Belle Ramsey en Pedro Pascal

Het is dan ook niet verwonderlijk dat HBO de rechten heeft gekocht om de game te herwerken tot een serie. Daarvoor wist het Craig Mazin, maker van de succesreeks Chernobyl, binnen te halen. Hij heeft samen met Neil Druckmann, bedenker van de game, het scenario voor The Last of Us geschreven. De hoofdrollen in The Last of Us zijn weggelegd Belle Ramsey (Game of Thrones, His Dark Materials) en Pedro Pascal (Game of ThronesNarcosThe Mandalorian).

De aankondiging van de serie The Last of Us dateert al van meer dan anderhalf jaar geleden. Op 26 september – Outbreak Day, of de dag waarop in het spel de apocalyps begint – kregen we dan eindelijk een eerste teaser van de reeks te zien. Die kreeg meteen veel complimenten van de fans van de franchise. Vanaf zondag 15 januari 2023 zal er wekelijks een aflevering van de negendelige reeks verschijnen op HBO. Eén dag later is die telkens te zien op Streamz.

Joel en Ellie

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven. Tijdens de reis vecht Joel tegen zijn trauma’s terwijl hij een meisje beschermt dat de laatste hoop van de mensheid vertegenwoordigt. Zij blijkt namelijk immuun te zijn voor het virus dat de mensheid teistert.

Bekijk hier nog eens de trailer van The Last of Us:

The Last of Us is vanaf maandag 16 januari 2023 te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...