‘The Last of Us’ vanaf nu te zien op Streamz

De langverwachte serie The Last of Us is er eindelijk en de eerste recensies zijn lovend. De reeks die gebaseerd is op de gelijknamige populaire game is sinds gisteren te zien op Streamz, waarop de komende tijd één aflevering per week zal verschijnen.

The Last of Us van gamedeveloper Naughty Dog is een van de meest bekroonde en best verkochte games ooit. Het spel wordt uitgegeven door Sony en is dus alleen beschikbaar voor PlayStation. Twee jaar geleden kwam er na acht jaar wachten met The Last of Us Part II eindelijk een opvolger uit.

Omdat de game zo enorm populair werd, besloot HBO de rechten van de game te kopen om het te kunnen omzetten tot een serie. Die serie is er nu eindelijk, en is bij ons wekelijks te volgen op Streamz.

The Last of Us

Dat games meer en meer hun weg beginnen vinden naar het kleine of grote scherm, is geen geheim meer. De laatste jaren verschenen zo onder andere Uncharted, Mortal Combat, Sonic the Hedgehog en nog veel andere games in filmvorm. En daar komt nu dus ook The Last Of Us bij, al is daarbij wel gekozen voor een serie.

Daarvoor wist HBO Craig Mazin, maker van de succesreeks Chernobyl, binnen te halen. Hij heeft samen met Neil Druckmann, bedenker van de game, het scenario voor The Last of Us geschreven. De hoofdrollen in The Last of Us zijn weggelegd Belle Ramsey (Game of ThronesHis Dark Materials) en Pedro Pascal (Game of ThronesNarcosThe Mandalorian).

Positieve recensies

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Hoewel de eerste aflevering dus nog maar sinds zondag te zien is op HBO Max en sinds gisteren bij ons, zijn er toch al heel wat recensies verschenen. En die zijn alvast laaiend enthousiast over de nieuwe reeks. Op Rotten Tomatoes staat de serie namelijk op een bijna perfecte score van 99 procent en ook op IMDb haalt The Last of Us al een score van 9,5/10.

Bekijk de trailer van The Last of Us hier:

The Last of Us verschijnt elke maandag op Streamz.

Meer
Lees meer...