Bella Ramsey (Ellie) blikt vooruit op seizoensfinale ‘The Last of Us’

Het eerste seizoen van The Last of Us is bijna afgelopen. Volgende week maandag kan je via Streamz kijken naar de seizoensfinale en die belooft spectaculair te worden. Hoofdrolspeelster Bella Ramsey heeft alvast laten weten dat het einde van het seizoen voor verdeeldheid zal zorgen.

Let op: spoilers over de eerste acht afleveringen van The Last of Us.

Acht weken geleden begon The Last of Us met Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) die de QZ in Boston verlieten. Daarbij hoopten ze Fireflies te vinden aan de andere kant van de Verenigde Staten. Ellie blijkt namelijk als enige immuun te zijn voor de dodelijke Cordyceps. Er wordt daardoor gehoopt dat zij de sleutel is om een vaccin of medicijn te maken tegen de schimmel.

Ondertussen heeft het duo enorm veel tegenslagen moeten verwerken op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten. In de trailer van de negende en voorlopig laatste aflevering van The Last of Us kunnen we al zien hoe Joel en Ellie eindelijk aankomen in Salt Lake City. Ook daar lijken hen opnieuw heel wat moeilijkheden te wachten, waardoor het een spannend slot van het eerste seizoen belooft te worden.

“Mensen enorm verdelen”

“De seizoensfinale zal mensen enorm verdelen, enorm”, blikt Bella Ramsey in Vogue vooruit op die seizoensfinale.

Verder in dat interview spreekt Ramsey ook over de zware opnames van The Last of Us, vooral die voor de spectaculaire achtste aflevering. “Het was … vermoeiend, maar dat waren mijn favoriete dagen op de set. Dat klinkt echt masochistisch, maar het zijn de scènes die me breken waar ik in zekere zin het meest van hou”, legt ze uit.

Meer
Lees meer...