‘The Last of Us’ deelt spannende trailer van seizoensfinale

Het eerste seizoen van de topserie The Last of Us zit er jammer genoeg bijna op. Komende maandag kan je op Streamz kijken naar de seizoensfinale de HBO-reeks en daarvan is nu een korte teaser trailer gedeeld. Daarin zien we de laatste gevaren die Joel en Ellie moeten overwinning in de hoop Fireflies te vinden in Salt Lake City.

Let op: spoilers over de eerste acht afleveringen van The Last of Us.

Acht weken geleden begon The Last of Us met Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) die de QZ in Boston verlieten. Daarbij hoopten ze Fireflies te vinden aan de andere kant van de Verenigde Staten. Ellie blijkt namelijk als enige immuun te zijn voor de dodelijke Cordyceps. Er wordt daardoor gehoopt dat zij de sleutel is om een vaccin of medicijn te maken tegen de schimmel.

Ondertussen heeft het duo enorm veel tegenslagen moeten verwerken op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten. Meest recent nog moest Ellie zien te ontkomen aan de vreselijke David (Scott Shepherd). Dat lukte gelukkig en tegelijkertijd wist Joel te herstellen van zijn ontstoken steekwonde. Die ervaringen bracht hen dichter bij elkaar en daardoor lijken ze vastberaden om hun missie te doen slagen.

Salt Lake City

De trailer van de negende en voorlopig laatste aflevering van The Last of Us begint dan ook met een veelzeggende quote van Ellie: “Na alles wat we hebben meegemaakt, mag het niet voor niets geweest zijn”. Iets later zien we echter meteen hoe er een granaat naar hen geworpen wordt in Salt Lake City. Het is dus duidelijk dat Joel en Ellie ook in de slotaflevering nog de nodige hindernissen zullen moeten overwinnen. Daarnaast is het ook maar de vraag of er in de verlaten stad wel degelijk Fireflies zullen vinden en of die weten hoe ze Ellie haar immuniteit kunnen gebruiken.

In de trailer krijgen we overigens ook heel kort Ashley Johnson te zien. Zij is in de games verantwoordelijk voor de stem van Ellie, maar in reeks speelt ze Anna, de moeder van Ellie. Mogelijk zal door haar rol duidelijk worden waarom Ellie immuun is voor de Cordyceps. Fans van de games van The Last of Us voorspellen alvast een heel spectaculaire aflevering met een verrassend einde.

Bekijk hier de trailer van de negende aflevering van The Last of Us:

The Last of Us krijgt iedere maandag een nieuwe aflevering op Streamz.

Meer
Lees meer...